Sari direct la conținut

Cat castiga un trezorier dintr-o banca romaneasca?

Dan Popa's Weblog

Exista in banci si oameni cu o solida pregatire, fara indoiala. O sa ne aplecam de data aceasta asupra traderilor si in genere angajatilor din Trezorerie. Nu numai pentru ca in aceste zile s-a tot discutat despre speculatori, atacuri la beregata leului, ci si pentru ca lumea traderilor este diferita de cea a consilierilor clientela, de pilda.

Un trezorier castiga in medie 5.000-6.000 de lei, net. Salariile difera de la banca la banca, la fel ca si pe verticala profesiei. Un sef de trezorerie poate ajunge la un venit net de 8000 de lei.

In urma cu circa o luna, o banca foarte dinamica din piata, a recrutat de la o alta banca acuzata ca ar fi speculat la greu pe leu saptamana trecuta, un angajat caruia i-a oferit un salariu net de 5500 Ron. In plus, noul recrutat primeste 25 de zile lucratoare de concediu de odihna platite, fiecare an in banca aducandu-i suplimentar inca o zi de concediu.

Trezorierii mai primesc de regula (nu toate bancile ofera, ci numai cele serioase) o prima de vacanta in fiecare an, de regula la sfarsitul lunii iulie, echivalentul net al unui salariu brut. Anual, conform aprobarilor, poate beneficia de un bonus de performanta, dar numai in cazul in care speculatiile sale aduc bancii profit. Ceo din Trezorerie mai primesc telefon mobil cu o limita generoasa, sunt scutiti de plata comisioanelor in reteaua bancii la care lucreaza (unele banci mai zgarcite nu acorda aceasta facilitate, e drept) , oferindu-li-se de asemenea tichete de masa, servicii medicale la clinici private si nu in ultimul rand, credite preferentiale.

Sunt banci care acorda la data angajarii un overdraft sau card credit, contractul mai prevazand o serie de facilitati oferite in caz de evenimente deosebite. De pilda, daca angajatul din Trezorerie se casatoreste, banca ii mai da echivalentul unui salariu net. La fel, pentru decesul unei ruge de grad I. La pensionare, unele banci acorda doua salarii nete. Apoi, concediul de maternitate se suporta de catre banca integral in primele 63 din cele 126 zile de concediu.

Citeste si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro