Sari direct la conținut

Ce sunt gazele de sist si ce riscuri implica exploatarea lor? Prof. Nicolae Anastasiu a discutat online despre exploatarea resurselor neconventionale prin metoda fracturarii hidraulice

Viitor.ro
Nicolae Anastasiu, Foto: HotNews / DP
Nicolae Anastasiu, Foto: HotNews / DP

Exploatarea gazelor de sist este unul dintre cele mai controversate subiecte ale ultimului an. Dr. Nicolae Anastasiu, Membru corespondent al Academiei Romane, profesor de Sedimentologie la Catedra de mineralogie a Facultatii de Geologie si Geofizica – Universitatea din Bucuresti – a discutat online cu cititorii Viitor.ro despre problemele pe care le ridica exploatarea gazelor de sist.

De la intrebarea simpla „ce sunt gazele de sist?”, la rezervele pe care le-ar putea avea Romania, potentialul de exploatare si riscurile asociate, ne propunem sa clarificam la nivel stiintific discutia despre gazele de sist.

Scurt CV prof. univ. dr. Nicolae Anastasiu:

Prof. univ. dr. Nicolae Anastasiu este specializat pe alcatuirea bancilor si bazelor de date sedimentologice pentru evaluarea si monitorizarea resurselor minerale. Cu o experienta de 43 de ani de cercetare fundamentala in Sedimentologie si Petrografie sedimentara, prof. Anastasiu este recunoscut ca un important expert in acest domeniu.

– 1967 – Nicolae Anastasiu a absolvit Facultatea de Geologie din cadrul Universitatii din Bucuresti.

– din 1993 – devine profesor universitar in cadrul Facultatii de Geologie, catedra Sedimentologie si Petrografie

– 2011 – obtine titlul de profesor emerit

– de-a lungul carierei a publicat peste 30 de carti de specialitate in domeniul sedimentologiei si mineralogiei

– este membru corespondent al Academiei romane si dr. in cadrul Facultatii de Geologie

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro