CL Cluj-Napoca, masina de vot
Consensul de opinii al consilierilor locali clujeni a transformat sedintele de CL intr-o formalitate plictisitoare
Consilierii municipali clujeni au facut la sedinta ordinara de ieri o demonstratie de viteza si consens, reusind sa aprobe cu unanimitate de voturi zeci de proiecte in numai cateva minute.
Singurele momente in care masina de vot pe care administratia Boc a instaurat-o la Cluj s-a impotmolit, au fost cele privind echipa de fotbal Universitatea Cluj sau aprobarea contractului cadru de asociere cu Impact Developer & Constructor SA pentru construirea cartierului de locuinte Tineretului. Daca primul proiect a fost amanat, cel de-al doilea a fost respins.
O alta exceptie a fost si amanarea proiectului de prelungire a contractului de inchiriere dintre CL Cluj si Societatea Culturala Lucian Blaga si aprobarea asocierii dintre Societatea Culturala Lucian Blaga si S.C. Verla Prodcom S.R.L. In rest, toate proiectele de hotarari au fost adoptate pe banda rulanta.
Printre acestea s-a numarat cel prin care peste 60 de famili de clujeni isi vor putea cumpara locuintele in care locuiau in chirie de la Primarie, la
sume de cateva cateva zeci de ori mai mici decat cele ale pietei. In unanimitate a fost adoptata si HCL privind concesionarea a 250 de mp de teren situat intr-o zona cu valoare imobiliara foarte mare din oras, catre o clujeanca dupa ce acesta a ramas fara locuinta in urma retrocedarii catre fostii proprietari a casei in care locuia.
Suma pe care Fodor Rozalia o va plati anual pentru dreptul de a-si construi o casa pe terenul administratiei locale este de 100 de euro.
De retinut este viteza cu care angajatii Primariei s-au mobilizat in finalizarea demersurilor necesare acestei concesiuni, pentru care Fodor Rozalia – care este, de altfel, angajata a Primariei Cluj-Napoca – si-a inregistrat cererea in 29 ianuarie si a primit aprobarea Consiliului Local in 5 iunie.