Sari direct la conținut

Comisia Europeana anunta doua proceduri de infringement impotriva Romaniei, pe fiscalitate si securitatea aprovizionarii cu gaze naturale

HotNews.ro, EurActiv.ro

Romania poate fi actionata la Curtea Europeana de Justitie daca in termen de 2 luni nu remediaza urmatoarele probleme: tratamentul fiscal aplicat nerezidentilor care obtin venituri in tara si securitatea aprovizionarii cu gaze naturale.Comisia Europeana a publicat pachetul de proceduri de infringement pe luna noiembrie, cu 32 de avize motivate si 6 decizii de sesizare a Curtii Europene de Justitie, la nivelul Uniunii. Romania a primit aviz motivat pentru cele doua domenii mentionate.

  • Securitatea aprovizionarii cu gaze naturale: ROMANIEI i se solicita sa se conformeze normelor UE

Comisia a solicitat in mod oficialRomanieisa asigure respectarea deplina a normelor UE in materie de securitate a aprovizionarii cu gaze naturale. Regulamentul (UE) nr.994/2010privind securitatea aprovizionarii cu gaze naturale are drept obiectiv garantarea faptului ca statele membre sunt bine pregatite pentru a face fata unor eventuale intreruperi ale aprovizionarii. In acest scop, statele membre ar trebui sa permita fluxul bidirectional de gaze naturale la nivel transfrontalier si sa pregateasca in prealabil planuri de actiune preventiva si planuri de urgenta. Comisia Europeana a adresat astazi Romaniei un aviz motivat.

Pana in prezent, Romania nu a notificat Comisiei adoptarea unui plan de actiune preventiva si a unui plan de urgenta, asa cum prevede regulamentul privind securitatea aprovizionarii cu gaze naturale si nici nu a informat Comisia cu privire la deciziile sale referitoare la fluxurile bidirectionale de gaze naturale. Autoritatile competente din statele membre trebuiau sa adopte planurile de actiune preventiva si planurile de urgenta deja pana la data de 3 decembrie 2012. Deciziile privind fluxurile bidirectionale de gaze naturale trebuiau sa fie adoptate pana la 3 septembrie 2012. Romania are la dispozitie doua luni pentru a se conforma obligatiilor sale; in caz contrar, Comisia poate decide sa inainteze cauza Curtii de Justitie.

Citeste articolul integral pe EurActiv.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro