Consilierii generali Ciprian Ciucu si Catalin Deaconescu vor sesiza Consiliul Concurentei si Comisia Europeana in cazul celor 22 de firme infiintate de Primaria Capitalei
Consilierii generali Ciprian Ciucu si Catalin Deaconescu vor sesiza Consiliul Concurentei si Comisia Europeana in cazul celor 22 de firme infiintate de Primaria Capitalei, la propunerea primarului general Gabriela Firea, a declarat miercuri, Ciprian Ciucu, consilier general PNL, in cadrul unei dezbateri publice. Astfel, cele doua institutii ar urma sa verifice cum afecteaza piata libera aceste companii si daca nu se considera ajutor de stat banii dati de municipalitate. Aceasta afirmatie a fost facuta si de Florin Citu, senator PNL, care a declarat si ca va cere reprezentantilor Consiliului Concurentei sa prezinte in fata unei comisii parlamentare un punct de vedere privind infiintarea celor 22 de firme.
Consilierii generali PNL – Ciprian Ciucu si Catalin Deaconescu au prezentat miercuri o analiza facuta pe bugetele celor 20 de companii pentru care Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat recent majorari de capital. Printre problemele sesizate a fost faptul ca persoanele numite de CGMB in consiliul de administratie, deci politic, au un interimat de 2 ani, cheltuielile salariale sunt foarte mari, dar si faptul ca aceste societati, dupa ce se va schimba conducerea primariei, vor fi foarte greu de desfiintat din cauza numarului foarte mare de angajati.
Potrivit datelor prezentate, cele 22 de companii au 152 de membri in Consiliul de Administratie, 66 in AGA si 66 de cenzori. In ultimele 3 luni din 2016 cele 20 de firme care au buget aprobat au cheltuieli salariale cu AGA, CA si cenzori de aproape un milion de euro. Aceste firme vor avea 5391 de salariati cu un castig mediu de 5136 lei. Bugetul acestor companii pentru publicitate este de circa 479.000 lei. Din bugetul companiilor pe ultimele luni din 2017, circa 68 milioane lei, cheltuielile de personal reprezinta circa 80%, potrivit sursei citate. In raport se mai arata ca sunt firme cu mai putini angajati decat administratori.