Sari direct la conținut

Consumăm insecte toată viața. Cum e posibil? Iată explicatia!

HotNews.ro

Dacă sunteți îngroziti de gândul de a consuma insecte, vestea proastă este că ați făcut-o probabil atât de multe, de multe ori. Acest lucru se datorează faptului că una dintre cele mai răspândite coloranți alimentari roșii – carminul- este făcut din insecte zdrobite, potrivitBBC.

Insectele utilizate pentru a face carmin sunt numite cochineal, și sunt întâlnite în America Latină unde trăiesc pe cactuși. Acum crescute în principal în Peru, milioane de insecte mici sunt recoltate în fiecare an pentru a realiza „colorarea.”

O bază a industriei alimentare globale, carminul, se adaugă la aproape orice, de la iaurturi și înghețate, până la plăcinte de fructe, băuturi răcoritoare, cupcakes și gogoși.

Este, de asemenea, în industria cosmeticelor și se găsește în multe rujuri.

Carminul continuă să fie utilizat pe scară largă, deoarece este un aditiv stabil, sigur și de lungă durată a cărui culoare este puțin afectată de căldură sau de lumină.

Cercetătorii subliniază, de asemenea, că este un produs natural și susțin că sunt mult mai sănătos decât alternativele artificiale, cum ar fi coloranții alimentari făcuți din cărbune sau subprodusele petroliere.

Dar chiar și „fanii” carminului sunt de acord că ar trebui să fie mai bine etichetat și există un număr tot mai mare de alternative naturale de colorare roșie care nu provin de la insecte.

Dacă vom cuvântul „carmin” pe un produs alimentar care îl conține, este posibil să nu îl vedem scris în lista ingredientelor. În schimb, s-ar putea găsi sub denumirea de E120, pentru a da carminului numărul Uniunii Europene de clasificare a aditivilor alimentari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro