Sari direct la conținut

Cresc restantele bancare. Cine profita?

Dan Popa's Weblog

Raspunsul e simplu. Firmele de recuperare. ”Racketii in costume”, cum li se mai spune companiilor de recuperare debite. Azi ne vom ocupa de locul 1 din piata, compania EOS KSI. Controlata de EOS International (69 %), compania lucreaza in medie cu un procent de 16% (fara TVA) din valoarea debitelor preluate. Oferta facuta in vara francezilor de la BRD Finance preciza ca pentru cele 15,39 milioane de lei creante (7.482 titulari), EOS isi avea partea ei de 2,61 milioane. Compania are in portofoliu cele mai multe banci si are cele mai multe parteneriate pe piata locala, atat cu firme din domeniul telefoniei mobile, cat si cu cele de leasing, scrie Dan Popa, pe blogullui.

Salariul mediu este de 1.000 de lei, cu mici variatii. De la 8-900 de lei pentru entry level, la 3.500 de lei pentru sefii de echipe. Fluctuatia de personal de la EOS este destul de ridicata, nemultumirile fiind legate in principal de sistemul de salarizare. Cu o structura de costuri disproportionata fata de venitul generat, compania este in plin efort de reeficientizare a activitatii.

Dupa amiaza am sa urc pe blog cateva documente semnificative. Cum arata o oferta trimisa bancilor, un contract de recuperare debite intre EOS si una dintre bancile locale, ca si ofertele de salarizare pe care EOS le face pentru a-si atrage angajatii. De asemenea, lista cu proceduri vizand abordarea restantierilor. Cum sa le vorbesti la telefon celor cu restante, ca sa-i imbunezi.

Comenteaza pe Dan Popa’s weblog.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro