Crin Antonescu, la B1 TV: Politica Antenei 3 este stabilita de consilierii lui Ponta cu Gadea/ Votul antisistem a luat aceasta forma benigna – Diaconu/ Pana in 15 iulie trebuie sa nominalizam candidatul la presedintie
Presedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, este invitatul lui Robert Turcescu joi seara in emisiunea „Sub semnul intrebarii”, difuzata de B1 TV.
Principalele declaratii facute de Crin Antonescu:
- Ratiunea a invins (referindu-se la deintegrarea USL)
- (despre fuziunea PDL-PNL) Nu avem de gand sa aducem in discutie numele partidului pana cand lucrarea nu e incheiata. Nu s-a discutat acest lucru si nu se va discuta pana cand constructia nu va fi intreaga.
- Eu am pornit cu toata buna credinta.
- PNL sta de 20 de ani sub aceasta speranta a unui mare partid de dreapta. PDL la fel, la un moment dat a ajuns un partid foarte mare. Exista complementaritati evidente. Exista lucruri pe care fiecare dintre noi le are intr-o masura mai mare.
- (Care este calendarul negocierilor?) Am stabilit de ieri, dupa ce am convenit asupra obiectivului (…), candidat unic la prezidentiale. Sigur ca ne intalnim (saptamanal – n.red.). Ne-am intalnit si aseara dupa conferinta de presa. Incepe cautarea, analizele.
- Pana in 15 iulie, desemnarea si nominalizarea candidatului la presedintie, din punctul meu de vedere. Nu ar fi bine ca aceasta vara sa treaca cu un semn de intrebare asupra candidatului.
- Conform congresului PSD, pana in toamna (atunci cand PSD ar putea sa anunte candidatul, potrivit lui Ilie Sarbu – n.red.), eu sunt candidatul lor la prezidentiale. (razand)
- Linia este de a reface majoritatile in consilile judetene si locale, sa facem aliante PNL-PDL.
- In Parlament, cooperarea PNL-PDL a inceput – vezi sustinerea la motiune- ramane de oficializat aceste aliante.
- (Credeti ca fuziunea nu se va intampla inainte de prezidentiale?) Eu asa cred. Daca s-ar putea ca fuziunea sa se faca pana atunci (pana la prezidentiale – n.red.), ar fi foarte bine.
- In materie de voci, in acesti 5 ani in care s-a discutat despre ipoteza ca as putea candida, eu am auzit toate mizeriile la adresa mea. De murit, am murit politic de 3 ori pe zi in acesti 5 ani.
- Sigur ca pot fi (candidat la presedintie – n.red.) Pot si castiga.
- Nu am tinut niciodata mortis, nu e vreo placere, a fi luat cat de cat in serios ca posibil candidat inseamna ca luni de zile, ani de zile, sa trebuiasca sa primesti cele mai abjecte atacuri, sa iti fie atacata si familia, sa fie spuse minciuni despre tine.
- La partid ciclul s-a incheiat, au fost 5 ani. Evident nu o sa candidez la congres.
- E lesne de ghicit care e candidatul meu (pentru sefia PNL – n.red.)
- Eu nu ma asteptam la un rezultat asa de prost (la europarlamentare)
- Eu cred ca ceea ce face Antena 3, pe linie politica, este stabilit direct de consilierii lui Ponta si de catre Gadea
Despre Ponta
- Victor Ponta traieste o mare dilema. Daca se duce la presedintie si nu castiga va fi rau. Daca se duce si va castiga tot nu-i va veni sa puna un premier din PSD
- Daca Ponta nu candideaza, ar trebui atunci sa la presedintia partidului unul alt lider din PSD.
Despre relatia cu Basescu si campaniile de presa ale Antenei 3 si Romania TV
- Nu m-am intalnit niciodata cu Basescu in campanie. Totul a fost o campanie de dezinformare si calomnie a anumitor televiziuni ca Romania TV.
- Cu Elena Udrea m-am intalnit o singura data cand am iesit dintr-un studio al unei televiziuni.
- Traian Basescu, daca vrea sa sprijine dreapta si un candidat al dreptei, trebuie sa renunte la ideea ca acel candidat trebuie sa fie omul lui.
- Eu chiar nu pot fi considerat omul lui Traian Basescu. Toata campania media dusa de Antena 3 si Romania TV vor sa acrediteze ideea ca m-am inteles cu Basescu.
- Studiorile de televizune s-au transformat in transee, s-a ajuns la eroizarea cuiva ca a scuipat un presedinte, s-a ajuns la lucruri incredibile. Televiziunile nici nu mai scriu macar ca stirea e „pe surse” ci dau direct ca Antonescu si Basescu sunt impreuna la Bruxelles, iar eu eram la Bucuresti.
Despre Mircea Diaconu: Votul antisistem a luat aceasta forma benigna-Diaconu
- Este un om cu care m-am consultat de mai multe ori, dar pe probleme generale si nu pe chestiuni concrete sau pe decizii politice. Nu era tocmai un consilier asa cu sustine
- Recunosc ca nu ma asteptam sa aiba aceste rezultate la alegeri.
- De Mircea Diaconu s-a folosit Victor Ponta si Dan Voiculescu. Votul antisistem a luat aceasta forma benigna-Diaconu
- Eu cred ca ceea ce face Antena 3, pe linie politica, este stabilit direct de consilierii lui Ponta si de catre Gadea
Despre Justitie:
- Nu se poate constata ca dupa 2005 Justitia a inceput sa functioneze
- Liderul liberal spune ca au existat uneori si mici semne da intrebare fiindca „se lucra pe jumatate” si numai intr-o directie
- In ultiimii doi ani, de cand Basescu nu mai are toata puterea, aceste institutii au capatat si mai mare credibilitate.
Despre Iohannis: Demisia lui m-a ingrijorat un pic
Intrebat de Robert Turcescu cum explica faptul ca Iohannis si-a anuntat demisia inaintea lui, Antonescu a declarat ca fost surprins in prima faza si chiar ingrijorat
- Demisia lui Klaus Iohannis a fost o pana, ca sa spunem asa . M-a ingrijorat un pic.
- Klaus Iohannis nu a spus nici ca pleaca din partid, nici ca nu mai candideaza, nici ca iese dintr-un proiect politic. Dar in principiu lucrurile acestea se pregatesc. De ce? Pentru ca nu demisionezi de undeva de la o institutie unde lucrezi tu si pleci acasa.
- Ulterior m-am linistit, pentru ca mi-am dat seama ca a fost un soc, o nemultumire in raport cu evaluarea de catre Klaus Iohannis intr-un anumit fel a unui rezultat care altfel era bun.
Despre trecerea la PPE:
- E cea mai mare realizare a mea in acesti 5 ani. Nu puteam face aceasta trecere mai repede.
- Nu puteam demisiona imediat dupa europarlamanetare fiindca trebuia sa-mi rezolv si problema propriei succesiuni, sa nu las prada partidul unor lupte.
- In plus, trebuiau definitivate negocierile cu popularii europeni
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro