Sari direct la conținut

Cum a ajuns Sorin Grindeanu președinte interimar la Camera Deputaților? Florin Roman acuză USR

HotNews.ro
Cum a ajuns Sorin Grindeanu președinte interimar la Camera Deputaților? Florin Roman acuză USR

Deputatul PSD Sorin Grindeanu a fost numit, marţi, preşedinte interimar al Camerei Deputaților, pentru următoarele două săptămâni. Grindeanu a preluat interimatul în locul lui Florin Roman, care a deținut funcția timp de două săptămâni. În acest moment niciun partid parlamentar nu are majoritatea pentru a numi un nou președinte, astfel a fost aleasă, de comun acord, varianta unei şefii rotative a celor patru vicepreședinți ai Camerei. În ciuda înțelegerii celor șase grupuri parlamentare (PSD, PNL, USR, AUR, UDMR și Minorități), Florin Roman acuză USR de trădare pe motiv că nu au fost de acord să-i prelungească mandatul de interimar.

  • „Dl Sorin Grindeanu a ajuns presedinte interimar al Camerei Deputatilor pe mâna USR. PNL nu l-a votat pe dl Grindeanu. A fost votat de PSD, UDMR, AUR și minorități.
  • Colegii din USR au refuzat propunerea pe care le-am făcut-o sa prelungim mandatul meu cu 2 săptămâni, urmând ca dânșii sa fie susținuți de noi pentru următoarea rotație.
  • Prin decizia luată de USR nu am mai reușit sa generam majoritatea necesară. Refuzul lor de a susține PNL a fost motivul pentru care noi ne-am abținut.
  • Și uite așa, USR a făcut un cadou gratuit PSD”, acuză Florin Roman.

În şedinţa de marți a Biroului Permanent, propunerea ca Sorin Grindeanu să fie preşedinte interimar a primit 7 voturi – 4 de la PSD, un vot UDMR şi un vot de la minoritati şi AUR. PNL a absentat de la şedinţă.

După demisia lui Ludovic Orban de la şefia Camerei Deputaţilor, noul președinte interimar al Camerei a fost Florin Roman de la PNL.

Funcția este râvnită de toate partidele parlamentare, dar în acest moment nimeni nu are majoritatea pentru a numi un nou președinte, astfel că a fost aleasă varianta unei şefii rotative a celor patru vicepreședinți ai Camerei: Sorin Grindeanu (PSD), Alexandru Rafila (PSD), Florin Roman (PNL) și Cristina Prună (USR).

Funcția de președinte al Camerei Deputaților este una cheie în activitatea parlamentară, Camera fiind una decizională la legi în multe domenii importante, precum justiția. Președintele Camerei este ales cu voturile majorității deputaților.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro