Sari direct la conținut

Cum au ajuns imobiliarele „borcanul cu miere” pentru această categorie de români

​​Panorama.ro
Imagine din nordul Capitalei, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Imagine din nordul Capitalei, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ce au în comun oameni de afaceri precum Dan Șucu, frații Pavăl sau Ion Țiriac? Dincolo de business-urile cu care au cunoscut succesul, toți și-au adăugat în portofoliu, în ultimii ani, și afaceri în imobiliare. Au făcut asta fie pentru a reinvesti profituri din celelalte afaceri, fie pentru a face rost de capital pentru business-urile principale. Iar acum, în ciuda creșterii costurilor materialelor de construcție, imobiliarele rămân chiar și pentru cei mai prosperi antreprenori o variantă de adăpost de o eventuală recesiune.

„Investiţiile imobiliare în România vor fi promiţătoare încă 20 de ani. În imobiliarele europene nu găsiţi preţurile atât de mici cum sunt preţurile în România”, dă asigurări Ion Țiriac, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri autohtoni. Sfatul lui Țiriac nu vine întâmplător. El a inaugurat recent o clădire de birouri, care îi poartă numele și care se află în zona zero a Capitalei, în Piața Victoriei. Totul, în urma unei investiții de 40 de milioane de euro.

Țiriac nu este la prima investiție imobiliară. A dezvoltat complexul Stejarii, din nordul Capitalei, iar faza a doua a proiectului va avea apartamente destinate doar închirierii. Mai are în plan însă și construirea de locuințe în Timișoara și Brașov, acolo unde deține deja terenuri. Pe lângă toate acestea, speră însă să își vadă visul cu ochii și să reușească să construiască un turn de birouri de 50 de etaje.

Chiar înainte de pandemie, un alt antreprenor cu ștate vechi, George Copos, inaugura în zona de nord a Capitalei un turn cu 25 de etaje, cu 1.300 de metri pătrați de spații comerciale și 400 de locuri de parcare…

Citește integral pe Panorama.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro