Sari direct la conținut

Cum îi răspunde Huawei ministrului Virgil Popescu, după ce acesta a spus că nu dorește 5G cu grupul chinez

HotNews.ro
Tehnicieni Huawei Romania, Foto: Huawei Romania
Tehnicieni Huawei Romania, Foto: Huawei Romania

Huawei România nu dorește să fie implicată în nici o dezbatere cu tentă politică sau de influențe străine, se arată într-un mesaj transmis de către Huawei, în urma unor declarații făcute de Virgil Popescu, ministrul economiei, în cadrul unui interviu acordat HotNews.ro. Virgil Popescu, ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, a spus că rețelele 5G ar trebui realizate cu parteneri euro-atlantici, nu cu Huawei. Vezi ce a mai transmis compania chineză.

„Îmi doresc ca și partea de 5G să fie tot cu un partener euro-atlantic, nu îmi doresc 5G cu Huawei, iar 5G fără partea de telecomunicații nu se poate„, a declarat Virgil Popescu într-un interviu pentru HotNews.ro, făcând referire la decizia luată de statul român de a renunța la partenerii chinezi în cazul proiectului reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, în favoarea unor potențiali parteneri euro-atlantici.

Această declarație a stârnit reacția Huawei, care consideră că Virgil Popescu ar trebui să fie primul dintre toți politicienii care să promoveze importanța unui mediu de afaceri deschis și echitabil. „Mediul de afaceri românesc a fost un factor esențial în dezvoltarea rapidă a economiei românești în ultimul deceniu, încurajând succesul unor investitori precum Huawei”, mai arată Huawei.

Huawei amintește de potențialul imens pe care România îl are pe zona de IT&C, despre infrastructura solidă și potențialul său de creștere. „Huawei este una dintre companiile care a crezut cu tărie în acest potențial și care a ales în ultimii 18 ani să își extindă operațiunile în România. Cele 7 centre de servicii prezente la nivel național, precum și cei peste 2100 de angajați români, arată că Huawei a mizat pe atuurile și dorința României de a susține dezvoltarea tehnologică la nivel mondial”, mai precizează Huawei.

Compania spune că s-a implicat în dezvoltarea rețelelor 5G în Europa și în restul lumii și că mai multe state europene, precum Germania sau Elveția, au încredere în tehnologia sa.

Huawei a investit peste 15 miliarde de dolari în cercetare și dezvoltare și, astfel, compania a ajuns să aibă cea mai avansată tehnologie 5G din lume, un fapt confirmat de opinii independente, emise de mai mulți experți din domeniul IT&C, se mai arată în mesajul Huawei.

Huawei Romania susține că este o companie transparentă, deschisă spre dialog cu guvernul României în care să răspundă oricăror întrebări sau neclarități pe care acesta le-ar avea legate de tehnologia 5G.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro