Sari direct la conținut

Cum sa esuezi la aproape orice si totusi sa castigi la scara mare

GiftBooks.ro
Cum sa esuezi la aproape orice si totusi sa castigi la scara mare, Foto: GiftBooks.ro
Cum sa esuezi la aproape orice si totusi sa castigi la scara mare, Foto: GiftBooks.ro

Scott Adams a esuat probabil in mai multe lucruri decat orice alta persoana pe care o cunosti sau de care ai auzit. Si atunci cum a reusit el sa se transforme, in numai cativa ani, dintr-un corporatist ghinionist cu esecuri repetate in creatorul lui Dilbert, una dintre cele mai faimoase carti de benzi desenate din categoria sa?

In Cum sa esuezi la aproape orice si totusi sa castigi la scara mare, Adams ne dezvaluie strategia folosita inca din adolescenta pentru a atrage esecul, a-l imbratisa, si apoi a-l exploata.

Dar sunt multe de invatat din povestea sa personala, iar relatarea e presarata cu mult umor. Adams a descoperit cateva adevaruri greu de crezut care l-au propulsat in drumul sau:

* Obiectivele sunt pentru fraieri. Sistemele sunt pentru invingatori.

*„Pasiunea” nu inseamna nimic. Ceea ce-ti trebuie e energia personala.

*O combinatie de abilitati mediocre te poate face surprinzator de valoros.

*E posibil sa-ti gestionezi sansele astfel incat sa pari norocos.

Aceasta este povestea succesului improbabil al unui individ in contextul unui sir de esecuri jenante. A fost succesul meu final in mare parte rezultatul talentului, norocului, muncii asidue, sau a fost doar o echilibrare accidentala, dar favorabila, a fiecarui element? Singurul lucru de care sunt sigur este ca am urmarit o strategie constienta in a-mi gestiona oportunitatile intr-un mod care a facut mai usor ca norocul sa vina la mine. –Scott Adams

Scott Adams aduce o perspectiva amuzanta si proaspata asupra ceea ce inseamna sa te bucuri de succes

si modalitatile prin care poti obtine succesul pe care ti-l doresti. –Kirkus Reviews

Scott Adams a desenat, incepand cu anul 1989, peste 9 000 de benzi desenate cu Dilbert, iar privirea sa cinica asupra principiilor managementului modern, asupra eficientei ceruta de sefii din corporatie sau asupra vietii de birou a ajuns la milioane de oameni. Doar ca un astfel de succes a fost construit in mare parte prin incercare si eroare – o multime de erori, pentru a fi mai exacti. –Harvard Business Review

Amintiti-va mereu ca esecul este prietenul vostru. Acesta constituie materia bruta pentru succes. Atrageti succesul catre voi. Invatati din esecuri. Nu lasati succesul sa va paraseasca pana cand nu v-ati umplut buzunarele.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro