Cum te ajuta Primaria sa transformi 1.000.000 de euro in 40.000.000 de euro
In atentia lui nea Vergilica, care la serviciu este director adjunct la Departamentul Curatenie & Cafele al Academiei Catavencu si in timpul liber e jucator profesionist la 6/49, dar si a milioanelor de romani care sint tot timpul inscrisi la cistigurile Loteriei, am o propunere mai tentanta decit poturile saptaminale date pe baza de bile.
Jucati la 6 din Bucuresti, cu cistiguri de zeci de milioane de euro, oferite numai pe baza de pile! E vorba de cele sase sectoare din Capitala, cu tot atitea primarii de sector, de unde puteti obtine rapid cistiguri monumentale, din retrocedari ilegale de terenuri, dupa o schema simpla.
Ca sa va fac pofta, va spun valoarea unei recente extrageri, la care a iesit bila numarul 1. Deci e vorba de sectorul 1, unde primarul Andrei Chiliman a acordat un premiu de 40.000.000 de euro (nu lesinati, atit a fost potul, patruzeci de milioane de euro) unor cetateni care au mizat pe pila buna.
Verginica Tanti Dumitrescu si Adrian Ciorobea au avut mare noroc, in sensul ca au revendicat un teren care valora un milion de euro la periferia Capitalei. Primaria lui Chiliman, foarte generoasa, le-a dat in schimb un teren care trece de patruzeci de milioane de euro, in buricul Bucurestiului.
Se stie ca daca vrei sa-ti recuperezi o cit de mica odaita confiscata de comunisti, Primaria refuza sa o restituie in natura si iti acorda actiuni la Fondul Proprietatea. Cum Primaria, de data asta, nu numai ca a acceptat sa retrocedeze un teren in valoare de 1.000.000 de euro, dar a si plusat crunt, adica a preferat sa dea unul de patruzeci de ori mai valoros?
Ii rog pe batrinii din sectorul 1, care se chinuiesc de ani de zile sa-si recapete o proprietate nationalizata si sint aminati la nesfirsit, sa nu faca inca infarct, pentru ca promit sa le dau ocazia mai jos sa moara de atac cerebral.
Atentionare! Daca suferiti cu tensiunea, aveti peste 70 de ani si proprietati neretrocedate de Primaria sectorului 1, de aici incolo cititi acest articol pe riscul dvs.
Iata schema concreta pe care s-au cistigat 40.000.000 (patruzeci de milioane) de euro la sectorul 1, toata sub semnul norocului porcesc:
– Norocul de a gasi un teren cu statut incert. Verginica Tanti Dumitrescu si Adrian Ciorobea au avut de la inceput norocul sa gaseasca acest teren in Baneasa, pe Aleea Teisani, la numarul 13.
Terenul de 14.000 de metri patrati de la aceasta adresa nu fusese recuperat de proprietarii lui in drept, familia Stoian, care se cazneau de ani buni sa scoata niste acte de la Arhivele Nationale.
–Norocul de a gasi un mostenitor al terenului. Chiar daca terenul e la 13, sansa le-a suris in continuare celor doi.
In sensul ca l-au gasit pe Mihai Mihailide, care, la rindul lui, avusese bafta sa gaseasca la Arhivele Nationale (aceleasi care au intirziat retrocedarea catre familia Stoian) un act de vinzare-cumparare din 1941 prin care el ar deveni mostenitor al terenului in cauza.
Actul e atit de dubios, incit si absolventul unui curs seral de detectivi particulari orbi s-ar prinde ca-i un fals grosolan. Ca exemplu, in act apare drept cumparator o ruda de-a lui Mihai Mihailide, trecut „N. Mihailide“. Sa nu fie trecut numele intreg al unei parti, intr-un act notarial, asta e unicat in lume! Apoi, se angajeaza sa-i vinda terenul lui N.
Mihailide sase persoane, care il detineau ca succesori ai lui Mincu Stoian, dar de semnat, la final, semneaza sapte persoane. Probabil, un alt unicat mondial in rindul actelor notariale.
– Norocul de a cumpara drepturile litigioase ieftin. Foarte inspirati, in octombrie 2006, Tanti Dumitrescu si Adrian Ciorobea au cumparat de la Mihai Mihailide drepturile litigioase asupra terenului, fara sa se preocupe daca actul prin care acesta sustinea ca-i proprietar e fals.
Au dat 300.000 de euro pe teren, in timp ce el fusese deja cotat, printr-o expertiza oficiala, la 1.000.000 de euro.
– Norocul de a gasi un alt teren bun de retrocedat. La citeva zile de la semnarea actului de cumparare a drepturilor litigioase, Mihai Mihailide cere Directiei Juridic Contencios si Legislatie, din cadrul Primariei Bucuresti, detalii despre un alt teren, situat in Calea Floreasca, cu un pret de vinzare de 30 de ori mai mare pe metrul patrat decit cel din Aleea Teisani. Primaria ii raspunde ca acel teren nu este revendicat.
– Norocul de a primi decizia de retrocedare taman pe noul teren gabjit, mult mai valoros. Probabil ca Mihailide, Dumitrescu si Ciorobea isi baga o balega in pantofi cind pleaca de acasa, au un porumbel pe umar care ii poate gainata constant si isi fac nevoile numai in scaldatoare.
Ei, da, au primit decizie de restituire chiar pe terenul din Floreasca pe care pusesera ochii si cererea la Primarie. Comisia Municipiului Bucuresti pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor le-a retrocedat, in echivalent pentru terenul din Aleea Teisani, alte pa¬tru loturi, printre care si cel din cartierul Floreasca.
In total, 12.987 de metri patrati, cu un pret de zeci de ori mai mare. Fenomenul e cu atit mai miraculos cu cit unele dintre acele terenuri erau deja luate in evidenta ca apartinind altor proprietari. Deci nu erau libere, la dispozitia Primariei.
– Norocul cel mai mare consta in rapiditatea retrocedarii. Primaria sectorului 1, Prefectura Capitalei, Biroul de Carte Funciara al sectorului 1 au conlucrat cu o repeziciune iesita din comun, demna, daca nu de Cartea Recordurilor, macar de Codul Penal.
Procesul-verbal de punere in posesie s-a incheiat la data de 23.04.2007, la ora 12, iar titlul de proprietate a fost emis in aceeasi zi, la ora 12,20. Procesul-verbal e semnat de primarul Andrei Chiliman, iar titlul de proprietate poarta semnatura prefectului Mioara Mantale. In 20 de minute au semnat amindoi, de parca erau in acelasi birou.
Apoi, la 24.04.2007 s-a intocmit cadastrul, iar pe 25.04.2007 deja era facuta intabularea, desi Legea Cadastrului impune un ragaz de minimum zece zile, ca sa se poata face verificari.
Integral in Academia Catavencu.