Sari direct la conținut

Dăncilă afirmă că referedumul pe justiție trebuie implementat: Votul românilor trebuie respectat

HotNews.ro
Viorica Dăncilă, Foto: Captura video
Viorica Dăncilă, Foto: Captura video

Viorica Dăncilă a declarat, joi seară, la România TV, că referendumul pe justiție convocat de Klaus Iohannis trebuie implementat, prin modificarea Constituției, deoarece voturile românilor contează. Ea a adăugat că șeful statului putea să introducă în referendum și renunțarea la imunitate a președintelui, potrivit Mediafax.

„Eu cred că ceea ce au votat românii trebuie respectat și trebuie toate acele prevederi stipulate în Constituția României”, a spus Viorica Dăncilă, la România TV, întrebată dacă referendumul pe justiție din mai este unul imperativ sau doar consultativ.

Liderul PSD a afirmat că președintele Klaus Iohannis putea să adauge la referendumul pe justiție și prevederea prin care să renunțe la imunitate, așa cum a promis la începutul mandatului său.

„Referendum pentru modificarea Constituției legată de imunitate. Klaus Iohannis putea să adauge la referenfumul pe care la făcut cu justiția și acest lucru. De ce nu a făcut-o? Pentru că a știut din prima clipă că minte și că este legat de anumite dosare, anumite lucruri care țin de justiție. (…) Eu cred că aceasta este normalizatea. De ce președinteler României să aibă imunitate? Primul-ministru nu are imunitate. Eu cred că este un lucru corect și un om cinstit nu are de ce să se teamă”, a completat Dăncilă.

CCR a validat în luna iunie a acestui an referendumul pe justiție convocat de Klaus Iohannis, după ce peste șase milioane de români au votat în favoarea acestuia.

La referendumul de pe 26 mai, cetăţenii au fost chemaţi să se pronunţe prin „Da” sau „Nu” cu privire la întrebările: 1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?” 2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro