Sari direct la conținut

Despre cum se lucreaza in Trezoreriile bancilor, in vreme de criza

Dan Popa's Weblog

Unii isi suna din doua in doua ore sefii departamentului Trezorerie, sa vada cum stau lucrurile. „La noi e ok, avem chiar intrări nete, nici vorbă de ieşiri”, spune un reprezentant al Raiffeisen. Majoritatea spun ca iesirea la rampa a sefului supravegherii din BNR era necesara, intrucat afluentele la ghisee crescusera ingrijorator, scrie Dan Popa, pe blogul lui.

Oamenii din Trezorerii sunt însă printre cei mai supuşi stresului în aceste zile. Ei spun ca in aceste zile au imbatranit cu ani buni de zile. Culmea, nu din cauza problemelor din banca, ci mai mult din cauza zvonisticii din piata, alimentata de media. „Acum m-am mai linistit nitel, insa ultimele doua zile au fost teribile, poate mai grele decat cea de luni, cand BNR-ul a intervenit in piata.

Cand cele 7 banci centrale au taiat cu 50bps key rate-ul, de la 3,93 pana la 3,86, au fost doar 2-3 ore de liniste. La un moment dat nu mai erau BID-uri in piata … telefoanele sunau in disperare, dealingurile piuiau ca inaintea unui atac aerian…

In momentul de fata sunt doar zvonuri, ba ca banca x nu va mai da credite, ba ca y e in gaura mare. Singurul meu semn de intrebare planeaza asupra bancilor care ofera dobanzi cu 200 bps peste piata. Cand pe interbancar se coteaza 13 pe stanga, ei ofera chiar si 14,5 clientilor. E clar ca acolo e o problema destul de mare.

Un lucru care ar putea sa il faca presa in momentul de fata ar fi sa nu publice zvonuri. In randul clientilor e o stare de haos: sunt panicati ca s-a inchis bursa, ne intreaba daca pot investi in metale pretioase… publicarea unor zvonuri ar fi ca si cum ai incerca sa stingi un incendiu cu kerosen”, marturiseste un bancher dintr-o banca de top.

Comenteaza pe Dan Popa’s Weblog.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro