Sari direct la conținut

DOCUMENT PNL a depus o motiune simpla pe Justitie, semnata si de USR, intitulata "PSD – stapanul justitiei!? Chiar asa¬?"

HotNews.ro

Deputatii PNL au depus marti o motiune simpla la adresa ministrului justitiei Tudorel Toader, afirmand ca prin acest demers doresc sa „traga un semnal de alarma asupra asaltului pornit impotriva independentei justitiei”. Motiunea face referire la modificarile la legile justitiei anuntat de Toader pe data de 23 august.

„Amendamentele propuse, intamplator sau nu, la data de 23 august, reprezinta un atac indreptat impotriva independentei justitiei si o incercare de anulare a tuturor progreselor din acest domeniu pe care tara noastra le-a inregistrat incepand cu reformele din anii 2004-2005. La 10 ani dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, coalitia PSD-ALDE incearca sa ne arunce in trecut si sa readuca justitia la cheremul clasei politice, asa cum a mai fost in timpul mandatului Rodicai Stanoiu si Guvernului Adrian Nastase”, se arata in textul motiunii, care are 8 pagini.

Liberalii ii solicita ministrului:

„1) Devoalati agenda ascunsa a acestei initiative legislative privind modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara si a Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

2) Nu promovati, in forma actuala, acest proiect de lege si rezumati-va doar la acele aspecte care vor sprijini justitia si nu o vor ingropa in mocirla intereselor politicianiste!

3) Delimitati-va, aici, in plenul Camerei Deputatilor, de aceasta actiune toxica a adevaratilor autori morali, liderii PSD-ALDE, si dejucati-le planul de a ingenunchea sistemul de justitie din Romania. In caz contrar, veti fi complicele lor si veti completa galeria ministrilor de justitie din Guvernarile PSD care au dat o palma grea si dureroasa acestui sistem atunci cand i-au condus destinele. Nu puneti ‘chingile rosii’ pe sistemul judiciar si contribuiti la intarirea, nu la aservirea lui!”

Citeste aici textul in intregime.

Motiunea simpla va fi citita si dezbatuta in plenul Camerei Deputatilor, apoi votata. Un vot de adoptare a motiunii nu atrage insa dupa sine demiterea ministrului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro