DOCUMENT Spitalul Marius Nasta, care funcționează într-o clădire veche de peste 100 de ani, cu risc seismic gradul I, va avea o clădire nouă, construită de la zero
Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, cel mai mare spital de boli pulmonare din România, care funcționează în prezent într-o clădire veche de peste 100 de ani, cu risc seismic gradul I, va avea un nou sediu – o clădire de 6 etaje, construită de la zero. Noua clădire a spitalului va avea subsol +parter +6 etaje și va fi construită în locul sediului din Calea Șerban Vodă, unul dintre actualele sedii ale spitalului, cunoscut ca „Zerlendi”. Anunțul a fost făcut de managerul Institutului „Marius Nasta”, medicul Beatrice Mahler.
Beatrice Mahler a anunțat că a primit de la Ministerul Sănătății avizul de principiu privind construcția unei clădiri noi în locul actualului sediu Zerlendi al spitalului.
Managerul Beatrice Mahler spune că actuala clădire este veche de peste 100 ani, iar Institutul Nasta „necesită o soluție rapidă pentru a oferi condiții decente pacienților”.
„Cu bucurie vă anunț că după multiple demersuri, întâlniri, cereri, solicitări, articole de presă – pentru care le mulțumesc reprezentanților media care au mediatizat nevoia de schimbare a infrastructurii din fostul Marius Nasta – am făcut un prim pas necesar și important. Am primit de la Ministerul Sănătății avizul de principiu privind construcția unei clădiri noi în locul actualului sediu Zerlendi”, a anunțat medicul Beatrice Mahler, managerul spitalului.
- 13 pacienți infectați cu o bacterie spitalicească au murit anul trecut la Spitalul Nasta
13 pacienți au murit anul trecut la Institutul Marius Nasta, după ce s-au infectat cu acinetobacter în spital, care funcționează într-o clădire veche și, potrivit declarațiilor de la acea vreme ale managerului Beatrice Mahler, avea nevoie de investiţii în valoare de 8,4 milioane de lei pentru a funcţiona „în totală conformitate cu legislaţia în vigoare”.
17 pacienţi ai Institutului Marius Nasta au fost infectaţi cu acinetobacter anul trecut, iar 13 au murit. Toţi pacienţii infectați diagnosticați cu acinetobacter aveau multiple afecţiuni cronice şi spitalizări anterioare.