Sari direct la conținut

Drăghici (ANAF): Majoritatea celor care nu s-au înscris în Spațiul Virtual Privat cred că vor primi decizii de impunere. Nimic mai fals

HotNews.ro
Spatiul Privat Virtual la ANAF, Foto: ANAF
Spatiul Privat Virtual la ANAF, Foto: ANAF

​Fiscul a trimis un milion de scrisori destinate persoanelor fizice cu date de acces pentru înregistrarea Spațiul Virtual Privat, dar există o reticență cu privire la utilizarea acestei platforme în privința Declarației unice, a declarat Alexandru Drăghici, vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), într-o conferință de specialitate.

„Numărul persoanelor fizice care se înscriu în Spațiul Public Virtual crește de la zi la zi. Avem în prezent înscriși 150.000 – 160.000 de persoane care accesează site-ul, care solicită documente din spațiul public virtual, mă refer la declarații de venit, adeverințe medicale care sunt necesare la medic, situația veniturilor pe ultimii ani. Există interacțiune cu fiecare contribuabil”, a spus Drăghici.

El a precizat că ANAF a emis aproximativ un milion de scrisori.

„Am avut în vedere, în primul rând, profesiile liberale și persoanele fizice care înregistrau mai multe venituri. A existat și există în continuare o reticență din partea contribuabililor, mă refer la persoane fizice, cu privire la înrolarea în Spațiul Virtual Privat. Nu știu ce se va întâmpla”, a precizat oficialul ANAF.

Potrivit acestuia, majoritatea celor care nu s-au înrolat în Spațiul Virtual Privat cred că vor primi decizii de impunere, dar se înșeală.

„Persoana fizică este cea care se plânge de cele mai multe ori că există cozi la ghișeu. Probabil e ceva ce vine din trecut. Mă refer la prezența la ghișeu, ca să fie văzut, să fie sigur că a înțeles ceea ce i se transmite și să mai întrebe o dată, de două ori, de cinci ori, să înregistreze, probabil, răspunsul ca să nu greșească în interpretare. Marea majoritate a celor care nu s-au înrolat au motivat faptul că vor primi decizii de impunere, alte obligații de plată. Nimic mai fals. Impozitarea se face acum prin autoimpunere. Nu mai este necesară emiterea acelor decizii”, a explicat Drăghici.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro