Sari direct la conținut

Drept la replica al Romelectro: Este adevarat ca s-au castigat numeroase competitii organizate de companii detinute de statul roman, insa nu numai, ci si internationale

HotNews.ro

Grupul Romelectro sustine, printr-un drept la replica transmis HotNews.ro, ca a castigat licitatii si in afara tarii, nu doar cele organizate de companiile energetice romanesti de stat. Romelectro mai sustine ca nu are legaturi cu Dan Ioan Popescu. Vezi dreptul la replica transmis in urma articolului „Romelectro, firma abonata la licitatiile societatilor energetice de stat, este parte intr-un contract de 320 milioane de euro cu Romgaz, alaturi de o firma spaniola cercetata intr-un caz de coruptie„.

Ce spune Romelectro in dreptul la replica:

„1. Nu a existat din partea jurnalistului un minim de diligenta pentru aflarea modalitatii concrete de desfasurare a procedurilor de atribuire rezultate din desfasurarea unor licitatii organizate in conformitate cu prevederile legale, introducandu-se astfel ideea ca Romelectro castoga „de ani buni contracte de cateva zeci de milioane de euro pentru retehnologizare si modernizare in domeniul energiei” exclusiv datorita faptului ca face parte din reteua „baietilor destepti” apropiata fostului premier Victor Ponta”. In acest sens, jurnalista Claudia Pirvoiu mai afirma ca „HotNews.ro a scris in mai multe randuri despre cum castiga Romelectro numeroase contracte mari cu societati energetice de stat, precum Transelectrica, Complexul Energetic Oltenia si Hidroelectrica”. Ori, aceste afirmatii sunt false, rauvoitoare si jignitoare inclusiv la adresa angajatilor Grupului Romelectro. Aceste acuzatii, practic, anuleaza munca si priceperea sutelor de angajati ai Grupului Romelectro. Datorita angajatilor si priceperii acestora, Grupul Romelectro a castigat numeroase licitatii la care a participat. Este adevarat ca s-au castigat numeroase competitii organizate de companii detinute de statul roman, insa nu numai. Cu titlu de exemplu, amintim recentele licitatii internationale la care am participat si pe care le-am castigat: montajul unui grup energetic in Egipt, pe gaz, in ciclu combinat, ca si la Iernut, insa de trei ori mai mare (1.200 MW), executia unor linii electrice de inalta tensiune in Kosovo, pentru compania KOSTT (operatorul de transport si de sistem din Kosovo), licitatie organizata de catre BERD. De asemenea, ISPE, companie din Grup, este in gaza de finalizare a unui studiu privind dezvoltarea sistemului energetic din Republica Moldova, prin castigarea unei licitatii internationale finantate tot de BERD. Pe cale de consecinta, contrar opiniei doamnei Pirvoiu, Romelectro se mandreste cu faptul ca a reusit prin capacitatea sa tehnica si comerciala, cat si prin bunele referinte acumulate, sa-si adjudece licitatii cu participare internationala la companiile amintite, atat in tara, cat si in strainatate.

2. Nu exista niciun fel de legatura intre Dan Ioan Popescu si Romelectro, informatiile utilizate din studiul de investiatie efectuat in 2007 vizeaza activitatea domnului Dan Ioan Popescu, iar informatiile prezentate in articolul reclamat au fost scoase din context pentru a crea o posibila legatura intre Dan Ioan Popescu si Romelectro, precum si intre Dan Ioan Popescu si domnul Viorel Gafita, care este numit, in mod tendentios „prietenul de peste 20 de ani al lui Dan Ioan Popescu”.

3. Romelectro a castigat in toata aceasta perioada licitatii internationale, fapt ca demonstreaza ca lucreaza cu specialisti recunoscuti, cu experienta, profesionalism, inventivitate, capacitate de a crea solutii noi si de avangarda, fiind capabili sa duca proiectele la bun sfarsit. Acest lucru demonstreaza ca informatiile prezentate sunt trunchiate cu intentia clara de a crea o falsa impresie cu privire la activitatea Romelectro.

4. In ceea ce priveste licitatia organizata de Romgaz, subliniem ca in cadrul procedurii au fost patru participanti, firme internationale recunoscute, cu expertiza importanta in domeniu. Partenerul nostru, liderul de consortiu, Duro Felguera din Spania, a fost implicat in realizarea a peste 50 de centrale electrice, cu o capacitate totala de peste 22.000 MW, construite in Europa, Amercia Latina si Africa.”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro