Sari direct la conținut

Faze tari: A strâns în 20 de ani 5.000 de păpuşi Barbie; Realitatea ar putea fi, de fapt, o halucinaţie. Cum explică ipoteza un profesor de neuroştiinţă cognitivă; Cele mai reușite farse de Ziua Păcălelilor

HotNews.ro

A strâns în 20 de ani 5.000 de păpuşi Barbie.Sam Pena, de 45 de ani, din Sacramento, California, a devenit celebru la nivel mondial datorită pasiunii lui neobişnuite. Bărbatul strânge de mai bine de 20 de ani păpuşi Barbie pentru colecţia lui impresionantă care i-a inundat întreaga casă. Până în prezent are peste 5.000 de păpuşi, iar cea mai scumpă dintre ele l-a costat 1.250 de dolari. Şi pentru că este fascinat de păpuşi, Sam Pena strânge inclusiv maşini, case şi accesorii pentru jucăriile lui. Americanul a declarat că pasiunea lui neobişnuită a început încă din copilărie, când sora lui mai mică a primit în dar o Barbie, relateazăClick.

Realitatea ar putea fi, de fapt, o halucinaţie. Cum explică ipoteza un profesor de neuroştiinţă cognitivă.Anil Seth, profesor de Neuroştiinţă Cognitivă şi Computaţională la Universitatea din Sussex, explică legătura dintre percepţie şi realitate. Seth consideră că realitatea, aşa cum o ştim, este un produs al activităţii creierului uman, scriedescopera.ro.„De unde ştim că suntem în lumea reală? De fapt, s-ar putea să nu fim. Tot ce percepem, tot ce experimentăm, este un rezultat al creierului, care interpretează informaţia senzorială, furnizată într-o anumită modalitate. Sunt Anil Seth. Sunt profesor de neuroştiinţă la Universitatea din Sussex, în Marea Britanie. Acum puteţi spune că toate experienţele noastre sunt halucinaţii.

Cele mai reușite farse de Ziua Păcălelilor.„Ultimele două săptămâni din martie sunt o perioadă de aşteptare încordată pentru cultivatorii de spaghete”. Așa îşi păcălea BBC telespectatorii de 1 aprilie, încă din 1957. „Ştirea” despre spaghetele care cresc în copaci în Elveţia a fost urmată de sute de telefoane de la oameni care voiau să cultive şi ei spaghete. Însă tradiţia e mult mai veche. Majoritatea cercetătorilor spun că totul a început în 1582, odată cu trecerea la Calendarul Gregorian, care muta Anul Nou de pe 1 aprilie pe 1 ianuarie. Cum veştile circulau greu, mulţi au continuat să serbeze Anul Nou pe 1 Aprilie, fiind aşadar păcăliţi, conformDigi24.

De ce vor oamenii de știință să arunce sare în atmosferă.Câțiva cercetători cred că au găsit o modalitate prin care să împiedice schimbările climatice. Soluția ar fi ca în atmosferă să se strângă o cantitate mare de sare. Cercetătorii au sugerat că sarea ar putea reflecta lumina Soarelui înapoi în spațiul cosmic, ajutând astfel la răcirea Pământului. Cu toate acestea, alți cercetători în domeniul climei nu sunt atât de siguri de constatări. Ideea intră, desigur, în categoria geoingineriei – modificarea directă, la scară largă, a mediului planetar, în scopul contracarării efectelor schimbărilor climatice provocate de om, informeazăPlaytech.

Ce pictură superbă a făcut în două minute.Două minute a durat numărul Ecaterinei Cosareva la «Românii au talent» (PRO TV). În acest timp, tânăra de 25 de ani din Chişinău a reuşit să facă o pictură superbă. Metoda este una inedită. Vopseaua este pusă pe apă şi, fiind pe bază de ulei, rămâne la suprafaţă, modelându-se şi schimbându-şi forma de la o clipă la alta. „E o pictură în mişcare”, a comentat Smiley. Apoi, Ecaterina a pus o planşă pe suprafaţa apei, iar culoarea s-a transferat imediat, rezultând un tablou unic. Tânăra a descoperit pictura pe apă anul trecut. Până atunci nu mai pictase deloc. A luat cursuri de la artişti ruşi, iar acum şi-a deschis propria afacere: predă masterclass-uri pentru copii. Tânăra a trecut mai departe cu patru „Da”, potrivitClick.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro