Faze Tari: Cel mai ciudat mar din lume – jumatate verde-jumatate .700 de animale inghesuite intr-o masina; A fost descoperit un dinozaur cu pene si patru aripi; Fluturii au un sistem de tip GPS in antene
Politia a descoperit 1.700 de animale inghesuite intr-o masina. Carabinieri au descoperit 1.700 de animale inghesuite in rulota unei masini dupa un control de rutina pe o autostrada din Bari. Printre animale erau 216 papagali, 300 de soricei, 150 de hamsteri, sase cameleoni, 30 de veverite japoneze si peste 1000 de broscute testoase. Conducatorul auto Francesco Lombardo ingramadise toate animalele in cutii, in partea din spate a masinii, scrie Libertatea.
A apasat gresit o tasta si a pierdut 43.000 de euro. Un barbat din Olanda a apasat gresit o tasta in timpul unei tranzactii bancare online si a pierdut 43.000 de euro. Acesta incerca sa transfere acea suma de bani fiului sau, dar, din nefericire, banii au ajuns in contul unei femei necunoscute. Femeia nu si-a pus nici o intrebare despre provenienta banilor, din contra, a profitat de ocazie pentru a-si plati datoriile la cazinouri si pentru a-si cumpara o masina noua, scrie Gardianul.
Ce rapid se duc ghetarii! Calotele de gheata de la Polul Nord, dar si de la Polul Sud se topesc cu o rapiditate mult mai mare decat prevedea orice estimare facuta in trecut. Mai mult, in anumite regiuni gheata dispare fara sa fie influentata de incalzirea globala, sustine un grup de oameni de stiinta. Conform analizei datelor furnizate de un satelit NASA, un grup de oameni de stiinta din Marea Britanie a ajuns la o concluzie alarmanta: gheata din Grtnlanda si din partea vestica a Antarcticii se topeste foarte repede. Cercetatorii au evaluat peste 50 de milioane de masuratori facute cu laserul. “Stratul de gheata de la Polul Sud a pierdut, in medie, 9,14 metri din grosime, in ultimii sase ani, scrie Libertatea.
Un dinozaur cu pene si patru aripi, descoperit in China. Un mic dinozaur din subordinul teropodelor, vechi de 155 de milioane de ani, acoperit de pene si care avea patru aripi in loc de doua, a fost descoperit in China, a anuntat celebrul paleontolog chinez Xing Xu si colegii sai in revista Nature.Un fragment din fosila, apoi o fosila completa de ‘Anchiornis huxleyi’ au fost gasite de paleontologi chinezi in formatiunea jurasica din Tiaojishan, veche de 151 – 161 milioane de ani si situata in provincia Liaoning (nord-estul Chinei), scrie Click.
Fluturii au un sistem de tip GPS in antene. Cecetatorii americani au descoperit in urma unui studiu efectuat pe fluturii „monarhi” ca acestia poarta in atene un ceas intern care ii ajuta sa zboare 4.000 de km, pentru a-si petrece iarna in Mexic. Astfel, fluturii calculeaza ruta corecta in functie de pozitia Soarelui. Studiul a fost facut de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Massachusetts (SUA), care, pentru a demonstra ca in antenele insectelor se gasesc si senzori de lumina si un ceas interior, au impartit niste fluturi in doua grupuri, unora acoperindu-le antenele cu vopsea neagra, iar celorlalti, cu vopsea transparenta. Fluturii din primul grup au zburat toti in directia gresita, in timp ce cei din al doilea grup nu au fost afectati, scrie Libertatea.
Marul verde-rosu, cu dubla personalitate! Cind Ken Morrish a cules acest mar din gradina lui, a crezut ca cineva i-a facut o farsa si l-a pictat. Dupa ce l-a privit insa mai atent, si-a dat seama ca marul care era jumatate rosu, jumatate verde era de fapt un fenomen cit se poate de natural. Iar fructul l-a transformat intr-o mica vedeta in satul sau. Horticultorii sunt de parere ca aceasta coloratura deosebita a marului este data de o mutatie genetica, iar probabilitatea ca cineva sa gaseasca un mar ale carui culori sunt perfect delimitate este de una la un milion, scrie Click.