Sari direct la conținut

Faze tari: Motocicleta zburatoare care va fi pusa la vanzare de anul viitor; Poti sa traiesti ca pe Marte, fara sa parasesti Pamantul; S-a inventat aplicatia care impiedica mahmureala

HotNews.ro
faze tari, Foto: Colaj foto
faze tari, Foto: Colaj foto

Cum e sa traiesti ca pe Marte, fara sa parasesti o secunda Pamantul. Un grup de sase persoane au experimentat timp de opt luni viata pe Marte. Acestia au fost tinuti intr-o cupola alba pe vulcanul Mauna Loa din Hawaii. Un grup, numit HI-SEAS, a simulat cum ar arata viata oamenilor, daca ar trai pe Marte, intr-o misiune finantata de NASA. Experimentul a pus sase oameni intr-o cupola alba, in Hawaii, care nu aveau voie sa paraseasca habitatul, decat daca purtau costum spatial, iar totul a inceput in ianuarie. Acum, Laura Lark a vorbit cu cei de la The Verge si a povestit experienta prin care a trecut. Laura este de profesie inginer de software si, inainte de a lua parte la experiment, a lucrat pentru Google timp de cinci ani. Ea a ajuns sa faca parte din echipajul HI-SEAS printr-o cerere de candidatura. Toti au avut voie sa ia doar doua valize cu lucruri perisabile, nu alimente sau bauturi. Ea si-a luat o vioara, vopsele, creioane, hartie si ata. Ea a fost specialistul in misiuni IT, asa ca a fost responsabila pentru pastrarea sistemelor legate de IT in mediul inconjurator, informeaza playtech.

Motocicleta zburatoare va fi pusa in vanzare de anul viitor. O companie din San Francisco a realizat o motocicleta zburatoare, care va fi pusa in vanzare din februarie 2018. Pentru a conduce acest vehicul nu e nevoie de permis. Visam la ea inca de cand am vazut primele episoade din Star Wars. Acum, motocicleta zburatoare e la un pas de a deveni realitate. Compania Kitty Hawk a realizat un asemenea vehicul, o combinatie de motocicleta si jet ski, scrie Rfi. „Nu vom mai fi blocati in trafic de acum inainte. Pur si simplu, ne urcam pe motocicleta si zburam unde dorim. Acest lucru devine realitate”, declara presedintele companiei, Sebastian Thrun, potrivit descopera.ro.

BMW vrea sa-ti ofere incarcare wireless pentru masini electrice. BMW vrea sa faca si mai populare masinile electrice, mai ales pe cele de productie proprie, oferind posibilitatea de incarcare wireless a bateriilor. Incarcarea wireless e un domeniu din ce in ce mai popular, mai ales dupa ce producatorii de telefoane au inceput sa se orienteze catre posibilitatea oferirii unor asemenea sisteme. Deja sunt destui producatori care au introdus o asemenea functie pe telefoane, care nu e neaparat cea mai utila, iar anul acesta ia si Apple loc la aceasta masa selecta. Daca incarcarea wireless pentru telefoane nu mai e impresionanta, cea pentru masini electrice ar putea fi. BMW este aproape gata sa lanseze un astfel de sistem de incarcare pentru unul dintre automobilele sale, inregistrand astfel o premiera pentru piata, conform playtech.

Ce bautura iti produce cea mai nasoala mahmureala. Stim deja ca bautura sta la baza multor decizii proaste de comportament, sexuale sau alimentare. Iar acum vom intelege si mai multe despre asta datorita unui nou sondaj efectuat de Addictions.com, un site detinut de o organizatie de reabilitare numita Elements Behavioral Health. Sondajul a intervievat 2 148 de americani care se imbatasera cel putin o data anul trecut si le-a pus intrebari despre comportamentul la betie si mahmureala. Sondajul a pus intrebari si despre lucruri regretabile facute la betie. O treime dintre respondenti au zis ca s-au dezbracat in public dupa ce au baut alcool, iar trei sferturi dintre acestia au dat vina pe bere pentru chestia asta, spune vice.

A fost inventata aplicatia care impiedica mahmureala. Trucul care va invata cum sa beti. Daca va simtiti rau de fiecare data dupa ce beti alcool, deshidratarea ar putea fi de vina. O noua aplicatie iPhone numita Hydrate Now va reaminteste permanent, pe parcusul serii, sa beti altceva in afara de alcool. A fost creat de Jacob Catalano, un dezvoltator de 23 de ani din Toronto, Canada, scrie Gustarte.ro. „Stiu ca exista o multime de aplicatii de hidratare, dar am vrut sa proiectez una care a fost special conceputa pentru cazul de prevenire a mahmurelii”, spune Jacob despre inspiratia din spatele aplicatiei sale, care a durat mai putin de o saptamana pentru a o dezvolta, informeaza descopera.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro