Sari direct la conținut

Federaţia Asociaţiilor de Părinţi: Avem nevoie de educație sexuală în școli / Opționalul "Educație pentru Sănătate" trebuie revizuit

HotNews.ro
, Foto:
, Foto:

Este nevoie de educaţie sexuală în şcoli, susţin reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, precizând că lecţia opţională “Educaţie pentru Sănătate” trebuie revizuită. Ei mai susţin că acest curs este necesar în contextul în care sunt multe fete care nasc la o vârstă fragedă, transmite Mediafax.

“Da, avem nevoie de educație sexuală-n școli. Având în vedere reticența părinților de a comunica cu proprii copii şi faptul că mai bine obții o informație diseminată de către un profesionist, şi nu obținută de pe un motor de căutare. (…) Opționalul „Educație pentru Sănătate” trebuie revizuit, astfel încât să fie ales de către părinți, în toate unităţile de învăţământ”, a postat pe pagina de Facebook, Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţilor (FNAP), Iulian Cristache.

Cristache precizează că educația sexuală este necesară, mai ales pentru sunt multe fete care nasc la o vârstă fragedă.

“Avem nevoie să-i informăm pe elevi, dar trebuie să avem o mare atenție la cine predă aceste noţiuni şi bineînțeles modul în care sunt prezentate în funcţie de ciclul de învățământ. (…) S-au încercat, de-a lungul anilor, colaborări cu tot felul de ONG-uri, care prin modul în care au transmis informația, au abuzat emoțional copiii”, mai susţine Iulian Cristache.

Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţilor mai susţine că curriculum-ul la decizia şcolii (CDS) a devenit un instrument pentru a completa normele didactice.

“Se fac presiuni, bine-venite, să avem şi Educație juridică și financiară, de aceea spun că toate aceste informații trebuie să intre pe CDS, și părinţii să fie informaţi corespunzător. Din păcate, CDS a devenit instrumentul directorilor pentru a completa normele didactice ale profesorilor din şcoala respectivă. Poate într-un final, domnii directori consideră că învățământul trebuie să fie centrat pe elev, nu pe profesor”, a spus Iulian Cristache.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro