Sari direct la conținut

Gazprom s-ar putea alia cu parteneri japonezi si sud-coreeni pentru exploatarea de zacaminte 

HotNews.ro

Gigantul energetic rus Gazprom ia in considerare posibilitatea de a invita parteneri japonezi si sud-coreeni pentru a exploata in comun zacaminte din Orientul indepartat rus, in contextul in care Gazprom se pregateste sa devina un furnizor important de gaze naturale lichefiate, relateaza agentiile de presa.

Oficiali ai Gazprom au spus, marti, ca firma analizeaza si modalitati prin care poate furniza gaze naturale Coreei de Sud, de la Vladivostok, in cadrul unui acord semnat cu compania coreeana de stat Korea Gas Corp, valabil pina in 2013.

Directorul adjunct al Gazprom, Alexander Medvedev, a declarat ca modalitatea cea mai ieftina de a transporta gaze in Coreea de Sud este o conducta, dar impartirea Coreei ingreuneaza posibilitatea unui astfel de transport. Coreea de Nord este situata intre Vladivostok si Coreea de Sud, relateaza NewsIn. „Ideea de a livra gaze naturale in Coreea de Sud, printr-o conducta, se izbeste de separarea celor doua Corei”, a spus Medvedev.

„Coreenii trebuie ia o decizie cu privire la felul in care sa le fie livrate cit mai economic gazele naturale, iar chestiunea depinde si de relatia lor cu Statele Unite”, a precizat oficialul Gazprom.

Korea Gas vrea sa importe 1,5 milioane de tone de gaze naturale pe an de la Sahalin-2. Pina in 2020, Gazprom vrea sa furnizeze 21 de miliarde de metri cubi de gaze naturae lichefiate de la o fabrica noua din insula Sahalin, in tarile din regiunea Asia-Pacific. Pina in 2030, Gazprom intentioneaza sa majoreze cantitatea de gaze naturale lichefiate livrata pina la 28 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an.

In cadrul unui comunicat de presa, Gazprom arata ca ia in considerare posibilitatea de a gasi parteneri pentru proiectele de gaze naturale din Orientul indepartat al Rusiei. „Studiem posibilitatea ca firme japoneze si sud-coreene sa participe la proiecte de prelucrare a gazelor naturale si de productie petrochimica in estul Rusiei”, potrivit comunicatului Gazprom.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro