Importanța armoniei în societatea românească, în centrul întâlnirii Papei Francisc cu premierul român
Discuțiile dintre Suveranul Pontif și premierul Viorica Dăncilă, de la Vatican, s-au centrat pe bunele relaţii bilaterale dintre Sfântul Scaun şi România, dar au fost notate și câteva teme de actualitate, precum ”importanța armoniei în societatea românească pentru urmărirea binelui comun”, potrivit Biroului de presă al Sfântului Scaun.
Papa Francisc a primit-o, vineri, în audiență pe Viorica Dăncilă, prim-ministru al României, care s-a întâlnit ulterior si cu secretarul de stat al Vaticanului, Cardinalul Pietro Parolin.
În centrul discuțiilor dintre Papa Francisc și Viorica Dăncilă, premierul român, s-au aflat bunele relații bilaterale dintre Sfântul Scaun și România.
În timpul întâlnirii, biroul de presă al Sfântului Scaun a anunțat că „au fost evidențiati pașii făcuți în vederea promovarii cooperării în domeniul educației”, dar au fost menționate, de asemenea, „câteva aspecte actuale, inclusiv importanța armoniei în societatea românească pentru urmărirea binelui comun”. În cele din urmă, s-au evocat scenarii „pentru viitorul proiectului european, având în vedere și președinția Consiliului Uniunii Europene pe care România o va asuma în prima jumătate a anului 2019”.
COMUNICAT al Biroului de Presă al Vaticanului
”Audienţa Primului Ministru al României, 11.05.2018
Astăzi Sfântul Părinte Francisc a primit-o în audienţă pe E.S. Dna Viorica Dăncilă, Primul Ministru al României, care ulterior s-a întâlnit cu Eminenţa Sa Card. Pietro Parolin, Secretar de Stat, însoţit de Excelenţa Sa Mons. Paul Richard Gallagher, Secretar pentru Relaţiile cu Statele.
În decursul discuţiilor cordiale s-au oprit asupra bunelor relaţii bilaterale dintre Sfântul Scaun şi România. Au fost subliniați pașii făcuți pentru favorizarea cooperării în domeniul educației și a fost exprimată speranța că aceasta se va putea consolida în curând prin intermediul unor oportune acorduri. Au fost notate și câteva teme de actualitate, printre care importanța concordiei în interiorul societății românești pentru căutarea binelui comun.
În fine, au fost evocate unele perspective pentru viitorul proiectului european, asta și în vederea președinției Consiliului Uniunii Europene pe care România o va asuma în primul semestru din 2019”.
Citește și: