Sari direct la conținut

​Infografic În România, femeile merg mai mult la facultate decât bărbații. Care este situația în UE

HotNews.ro
La facultate, Foto: Agerpres
La facultate, Foto: Agerpres

​​​La nivelul Uniunii Europene, proporţia femeilor cu un nivel superior de educaţie este mai mare decât proporţia bărbaţilor care au acest nivel de educaţie, România nefăcând excepție de la acest lucru. Potrivit ultimelor date ale Eurostat, în țara noastră 18,7% dintre femeile între 25 și 64 de ani au absolvit o instituție de învățământ superior, în vreme ce doar 16,4% dintre bărbații din aceeași categorie de vârstă au făcut-o.

Analizând nivelul de educaţie atins, există diferenţe foarte mici între femeile şi bărbaţii din UE la un nivel inferior de educaţie. Totuşi, la nivelurile superioare se observă tipare diferite. Procente aproape egale de femei şi bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani din UE (22 % dintre femei şi 23 % dintre bărbaţi) aveau cel mult un nivel inferior de educaţie. La nivelul României, 23,9% dintre femei și 20,3% dintre bărbați au absolvit de ciclu gimnazial în 2017, potrivit Eurostat

Un procent mai mic de femei (44 %) decât de bărbaţi (48 %) din UE aveau cel mult un nivel mediu de educaţie. Datele se încadrează în acest tipar și în cazul românilor. 63,3% dintre bărbați și 57,4% dintre femei absolviseră învăţământul liceal sau postliceal neuniversitar.

În ceea ce priveşte învăţământul superior, 33 % dintre femeile din UE erau absolvente ale acestui ciclu de învăţământ, în comparaţie cu 30 % dintre bărbaţi. Exista o majoritate a femeilor cu acest nivel de educaţie în aproape toate statele membre, cele mai mari diferenţe între femei şi bărbaţi înregistrându-se în statele membre baltice precum şi în Finlanda, Suedia şi Slovenia.

În România, 18,7% dintre femei și 16,4% dintre bărbați au absolvit o instituție de învățământ superior.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro