Inspectorul şcolar general din Vrancea, repus din nou în funcţie de instanță. El obține pentru a doua oară anularea ordinului de ministru, după ce a fost demis și de Liviu Pop și de Valentin Popa
Dorin Cristea, fostul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vrancea, va fi repus în funcţie, în urma unei decizii pronunţate, marţi, de Curtea de Apel Galaţi, anunță Agerpres.
„Admite cererea de suspendare formulată de reclamantul Cristea Dorin şi în consecinţă: Constată suspendată de drept executarea Ordinului MEN nr. 3544/11.04.2018. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare”, se arată în hotărârea instanţei.
Hotărârea nu este definitivă, dar este executorie, Dorin Cristea urmând să revină pe funcţie imediat după comunicarea deciziei instanţei către minister.
„Astăzi a avut loc procesul prin care s-a anulat acel ordin al ministrului. Am înţeles că mâine se emit deciziile, vor fi trimise de la Curtea de Apel Galaţi la minister, care va şti ce să facă. Ministerul Educaţiei este obligat să anuleze ordinul de demitere şi să mă repună în funcţie. Rămâne să continuăm procesul pe fond”, a declarat pentru Agerpres Dorin Cristea.
Profesorul Dorin Cristea a contestat, în primăvara acestui an, ordinul ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, privind înlocuirea sa de la şefia IŞJ Vrancea, după ce a primit calificativul „nesatisfăcător” la evaluarea activităţii manageriale.
Este pentru a doua oară când Cristea se adresează instanţei de judecată, după ce, în anul 2017, acesta a contestat decizia de demitere din funcţia de Inspector General semnată de ministrul Educaţiei de la acea vreme, Liviu Pop. La acea dată, Dorin Cristea a primit decizia de demitere prin fax, împreună cu alţi şefi de inspectorate şcolare judeţene.
Dorin Cristea, care a obţinut postul de inspector general prin concurs în 2016, a fost repus în funcţie în anul următor, tot prin decizia Curţii de Apel Galaţi, dar a fost demis după numai câteva luni. În locul său a fost numită, de fiecare dată, profesoara Lauriana Ailincuţei.
Și alți șefi de inspectorate au mai contestat atunci ordinul de demitere și au obținut în instanță suspendarea acestuia, fiind repuși în funcție. Printre aceștia s-au numărat șefii inspectoratelor din Buzău și Brăila.