Licitatia pentru Netcity, amanata pentru 14 august
Oficialul municipal a mai spus ca a avut o intalnire cu reprezentantii societatilor care au cumparat caietele de sarcini si cu cei ai firmei care se ocupa de reabilitarea Centrului Istoric, iar acestia din urma au pus la dispozitie toata documentatia referitoare la lucrarile pe care le desfasoara in aceasta zona.
Astfel, potrivit lui Radu, castigatorul licitatiei pentru Netcity va putea sa isi coreleze lucrarile cu cele ale firmei Sedesa, care efectueaza lucrarile de modernizare din Centrul Istoric.
Radu a mentionat ca pana in prezent un numar de 22 de firme au cumparat caietul de sarcini pentru acest proiect si exista posibilitatea ca numarul acestora sa creasca.
La inceputul lui iulie, municipalitatea se arata dispusa, in cazul in care niciunul dintre participantii la licitatie nu indeplineste conditiile prevazute in caietul de sarcini, sa realizeze prin efort propriu proiectul Netcity.
Alexandru Radu sustinea ca echipa din Primarie si consultantii care au elaborat proiectul au impus conditii dure participantilor la licitatie pentru a preveni un eventual contract care s-ar dovedi pagubos, precum cel cu Apa Nova.
Proiectul retelei magistrale de fluxuri informationale din Bucuresti, care are trei etape de executie, ar urma sa fie finalizat in opt ani de zile.
In primii doi ani va fi gata prima etapa, care presupune construirea unei retele in zona centrala a Capitalei, pe circa 1.200 de strazi si care necesita o investitie de 94 de milioane de euro din partea partenerului privat al Primariei.
Cea de-a doua etapa, care va fi gata tot in doi ani, presupune implementarea de retea de fibra optica pe celelalte aproximativ 5.300 de strazi din Capitala. Extinderea retelei in intreaga zona metropolitana, ultima etapa, va dura patru ani.