Sari direct la conținut

LIVE Război în Ucraina, ziua 948: Pierderi masive pentru ruși pe front / Kievul, atacat în valuri cu drone, a zecea oară într-o lună

HotNews.ro
LIVE Război în Ucraina, ziua 948: Pierderi masive pentru ruși pe front / Kievul, atacat în valuri cu drone, a zecea oară într-o lună
Fotografie ilustrativă, preluată dintr-o înregistrare video publicată de Ministerul rus al Apărării pe 13 septembrie 2024: un soldat trage cu un obuzier Msta-B spre o poziție ucraineană în zona de frontieră ruso-ucraineană din regiunea Kursk, Rusia. Sursa foto: Rusian Defense Ministry Press Se / AP / Profimedia

Kievul a fost atacat cu drone sâmbătă dimineața pentru a zecea oară în luna septembrie. Oficialii ucraineni au declarat că toate vehiculele aeriene fără pilot care se îndreptau spre oraș au fost interceptate.

Evenimentele de sâmbătă, ziua 948 a războiului din Ucraina, LIVE:

Forțele de apărare ale Ucrainei au avut un total de 180 de întâlniri de luptă cu trupele ruse în ultimele 24 de ore, respingând 48 de atacuri inamice numai în zona Pokrovs, potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, relatează Ukrinform.

Actualizarea de dimineață a armatei se precizează că ievineri ri rușii au lansat șase atacuri cu rachete împotriva pozițiilor unităților ucrainene și în zonele populate, folosind nouă rachete, precum și 74 de atacuri aeriene care au implicat 118 bombe ghidate.

Raidul ucrainean în regiunea Kursk este în curs de desfășurare, a adăugat Statul Major.

Ucraina a doborât 69 din 73 de drone în timpul unui atac rusesc din timpul nopții care a inclus două rachete balistice și două rachete de croazieră, a declarat sâmbătă forțele aeriene ucrainene, informează Reuters.

Cele două rachete de croazieră au fost doborâte, au precizat forțele aeriene într-o declarație pe Telegram.

Resturi dintr-o dronă doborâtă la Kiev au căzut pe o clădire nerezidențială, fiind avariată. Momentan, nu au fost raportate victime.

Marina rusă a desfășurat trei nave de război în Marea Neagră, dintre care două sunt purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, potrivit oficialilor militari ucraineni, citați de Ukrainform.

Forțele ruse au suferit de 650.640 de pierderi de la începutul războiului în Ucraina, estimează armata ucraineană.

Acest număr include 1.470 de morți sau răniți în ultimele 24 de ore, conform Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, potrivit Ukrinform.

Toate cele aproape 15 drone rusești care au atacat Kievul în primele ore ale zilei de sâmbătă au fost distruse de sistemele de apărare antiaeriană ale Ucrainei în apropierea de capitală, potrivit Administrației militare a orașului, relatează Ukrinform.

„Al zecelea atac aerian asupra Kievului în luna septembrie a acestui an! Ca în timpul aproape tuturor atacurilor din această lună, armata rusă a folosit din nou drone de atac. Au fost folosite aceleași drone de tip Shahed. Acestea au fost lansate din direcțiile sud și nord-est, venind spre Kiev în mai multe valuri”, a spus șeful administrației, Serhii Popko.

Sinteza celor mai recente evenimente:

–––

Evenimentele de vineri, ziua 947 a războiului din Ucraina, au fost LIVE aici pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro