Sari direct la conținut

VIDEO Campania electorală care a înfuriat Kievul: „Spune nu războiului – Alege pacea”

HotNews.ro
VIDEO Campania electorală care a înfuriat Kievul: „Spune nu războiului – Alege pacea”
Protestatari care încearcă să spargă perimetrul de securitate al clădirii Parlamentului georgian, după anunțarea rezultatelor votului pentru proiectul de lege privind „transparența influenței străine”, propus de Partidul Visul Georgian, aflat la putere, 14 mai 2024, Tbilisi, Georgia. FOTO: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ministerul ucrainean de Externe a condamnat joi o serie de reclame politice distribuite în Georgia, înainte de alegerile parlamentare din octombrie, de către partidul de guvernământ „Visul Georgian”. Formațiunea recurge la o campanie de publicitate electorală care prezintă orașe ucrainene devastate, scrie Politico.

Panourile publicitare, care au apărut pentru prima dată pe străzi joi, pun în contrast imagini alb-negru ale infrastructurii ucrainene distruse cu imagini colorate ale vieții normale din Georgia, alături de sloganul: „Spune nu războiului – Alege pacea”. Același lucru se întâmplă și în cazul unui spot video al campaniei.

Imaginile cu distrugerile din Ucraina sunt completate de logo-urile barate ale partidelor de opoziție, ceea ce sugerează că „Visul Georgian” dorește să îi convingă pe alegători că aceste formațiuni ar implica țara în război.

Poporul georgian „nu trebuie să se teamă de un nou război atât timp cât Ucraina rezistă agresiunii ruse”, a transmis ministerul de Externe de la Kiev, făcând apel la părțile relevante să se abțină de la utilizarea războiului din Ucraina în scopuri politice interne.

Ucraina „condamnă și consideră inacceptabilă utilizarea de imagini, în publicitatea politică, care arată consecințele oribile ale războiului nemilos al Rusiei împotriva Ucrainei, suferința și sângele a mii de oameni nevinovați, distrugerea sanctuarelor bisericești și a patrimoniului cultural al omenirii”, a mai scris ministerul ucrainean de Externe, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Președinta Georgiei, Salome Zourabichvili, a criticat, de asemenea, campania.

„Nu am văzut niciodată ceva atât de rușinos, atât de ofensator pentru cultura, tradițiile, istoria și credința noastră”, a afirmat Zourabichvili.

Liderul partidului de opoziție „Pentru Georgia”, Giorgi Gakharia, a catalogat campania desfășurată de partidul de la putere drept una „dezgustătoare”.

„În încercarea sa de a câștiga alegerile prin toate mijloacele, partidul de guvernământ a lansat o campanie dezgustătoare de asociere a ororii războiului Rusiei împotriva Ucrainei cu potențiala victorie a opoziției în Georgia”, a declarat Giorgi Gakharia.

Georgienii vor merge la urne pe 26 octombrie, iar sondajele arată că „Visul Georgian” va obține probabil cele mai multe mandate în urma alegerilor și va deveni cel mai mare partid.

Urmăriți cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro