Sari direct la conținut

LIVE Război în Ucraina, ziua 949: Kievul a atacat masiv Rusia, cu peste 120 de drone / Forțele Moscovei bombardează poziții ucrainene în Kursk

HotNews.ro
LIVE Război în Ucraina, ziua 949: Kievul a atacat masiv Rusia, cu peste 120 de drone / Forțele Moscovei bombardează poziții ucrainene în Kursk
Soldat ucrainean pregătind o dronă Foto: Diego Herrera Carcedo / AFP / Profimedia

Ucraina a lansat un atac major cu peste 120 de drone asupra Rusiei, a anunțat sâmbătă dimineața Moscova. Kievul nu a comentat pentru moment informația.

Evenimentele de duminică, ziua 949 a războiului din Ucraina, LIVE:

Guvernatorul regiunii Belgorod, Vyacheslav Gladkov, într-o relatare despre atacurile cu drone și bombardamente din ultimele 24 de ore, a declarat că un bărbat a murit în orașul de graniță Shebekino, în timp ce opt civili au fost răniți în regiune din vestul Rusiei.

Pe frontul din Ucraina au fost înregistrate 165 de lupte în ultimele 24 de ore, mai mult de un sfert dintre ele fiind pe axa Pokrovsk, potrivit Statului Major al Forțelor Armate Ucrainene, relatează Ukrinform.

Potrivit actualizării, trupele ruse au efectuat ieri 73 de atacuri aeriene împotriva pozițiilor forțelor ucrainenne și asupra civilor, folosind 124 de bombe aeriene ghidate. De asemenea, au lansat șapte rachete.

„Avioanele ucrainene și forțele de rachete și artilerie au efectuat șase lovituri asupra zonelor de concentrare a personalului inamic, a armelor și a echipamentelor militare”, a precizat Statului Major.

Conform sursei citate, în sectorul Pokrovsk, forțele ucrainene au respins 39 de atacuri ale rușilor.

Forțele ucrainene și-au continuat incursiunea în regiunea rusă Kursk. În ultimele 24 de ore, armata rusă și-a lovit teritoriul cu 18 bombe ghidate.

„Soldații noștri continuă să epuizeze potențialul de luptă al inamicului cu operațiuni active, inclusiv în timpul unei operațiuni în regiunea Kursk a Rusiei”, a mai spus Statul Major.

Presa de stat relatează duminică dimineața că „specialiști” au creat un „oraș subteran unic” într-o regiunea din Ucraina pentru cazarea și recreerea militarilor ruși.

Rușii au lansat 22 de drone Shahed asupraUcraina în noaptea sâmbătă spre duminică, dintre care 15 au fost doborâte de forțele de apărare aeriană ucrainene.

Armata a raportat că alte cinci drone rusești au dispărut de pe radar ca urmare a contramăsurilor de război electronic. „Preliminar, fără consecințe”, au adăugat Forțele Aeriene Ucrainene.

Dronele au fost lansate de la Yeysk și Kursk din Rusia și de la Chauda din Crimeea.

Dronele au fost doborâte în regiunile Sumî, Vinița, Nikolaev și Odesa.

Sistemele rusești de apărare aeriană au distrus 125 de drone ucrainene deasupra a șapte regiuni rusești, precum și deasupra Mării Azov, a anunțat sâmbătă dimineața Ministerul rus al Apărării.

„În cursul nopții trecute, 125 de UAV-uri ucrainene de tip avion au fost distruse și interceptate de mijloacele de apărare antiaeriană aflate în serviciu, în timpul unei încercări a regimului de la Kiev de a efectua un atac terorist folosind vehicule aeriene fără pilot împotriva unor instalații de pe teritoriul Federației Ruse. 67 de UAV-uri au fost interceptate și distruse pe teritoriul regiunii Volgograd, 17 – pe teritoriul regiunii Belgorod, 17 – pe teritoriul regiunii Voronej, 18 – pe teritoriul regiunii Rostov, câte una pe teritoriul regiunilor Briansk și Kursk și pe teritoriul Krasnodar, 3 UAV-uri pe apele Mării Azov”, a precizat ministerul, potrivit presei de stat.

Canale rusești de Telegram au raportat că au avut loc explozii în apropierea unei baze militare din Yeysk din regiunea Krasnodar Krai, potrivit Ukrainska Pravda. Au mai fost raportate explozii în regiunile Rostov, Voronej și Volgograd.

Publicația rusă Kommersant relatează că o dronă doborâtă a lovit o țintă civilă în Krasnodar Krai.

Sinteza celor mai recente evenimente:

–––

Evenimentele de sâmbătă, ziua 948 a războiului din Ucraina, au fost LIVE aici pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro