Sari direct la conținut

Marea Britanie propune reguli și ținte de „diversitate” pentru companiile financiare

HotNews.ro
City of London, districtul financiar al capitalei britanice, Foto: Ethel Davies / robertharding / Profimedia Images
City of London, districtul financiar al capitalei britanice, Foto: Ethel Davies / robertharding / Profimedia Images

Autoritățile de reglementare financiară din Marea Britanie au propus luni un nou ghid pentru companii, acesta vizând combaterea hărțuirii sexuale și a „bullying”-ului la locul de muncă, precum și noi cereri pentru marile bănci și societăți de asigurare de a-și îmbunătăți țintele de diversitate și incluziune, relatează Reuters.

Autoritatea de Conduită Financiară (FCA) și Autoritatea de Reglementare Prudențială din cadrul Băncii Angliei, banca centrală de la Londra, afirmă că măsurile propuse vor încuraja adoptarea unei culturi organizaționale sănătoase, combate gândirea de grup și descătușa talentul angajaților.

„Propunerile stabilesc standarde minime flexibile, proporționale pentru a ridica ștacheta, plasând mai multe cerințe asupra firmelor mai mari”, a declarat într-un comunicat remis presei Sam Woods, viceguvernator al Băncii Angliei.

Printre altele, companiile ar urma să fie obligate să dezvolte o strategie de diversitate și incluziune pentru a arăta cum doresc să își îndeplinească țintele în acest domeniu.

Ele ar urma de asemenea să colecteze, raporteze și publice date privind etnia angajaților lor și numărul de angajați care suferă de o dizabilitate. Ghidul lasă la latitudinea companiilor dacă doresc să raporteze și date suplimentare privind situația socio-economică a angajaților lor sau identitatea lor de gen.

Autoritățile britanice lasă la latitudinea firmelor „țintele de diversitate” proprii

Firmele vor putea decide pe cont propriu „țintele adecvate de diversitate” în ceea ce privește sexul și etnia în cazul în care constată o reprezentare inadecvată, precum și măsurile specifice de urmat în ceea ce privește atingerea acestor ținte.

Autoritățile de reglementare de la Londra au precizat că nu vor exista ținte generale pentru întregul sector, FCA urmând să publice o variantă finală a ghidului anul viitor.

Acesta propune deocamdată și reguli și recomandări privind combaterea hărțuirii la locul de muncă, inclusiv cea sexuală, pentru ca angajații să înțeleagă clar că aceasta reprezintă o amenințare la adresa unui mediu de muncă sănătos.

„Firmele supuse reglementărilor și indivizii nu ar trebui să aibă vreun dubiu că aceasta reprezintă o schimbare de paradigmă majoră a modului în care FCA îi va monitoriza și posibil sancționa pe cei din comunitatea financiară”, a remarcat James Alleyne, director juridic la compania de avocatură Kingsley Napley.

Noile măsuri vin în contextul în care companiile financiare din Marea Britanie sunt obligate deja să verifice dacă directorii lor și alți angajați cheie au o conduită „corespunzătoare și adecvată” pentru a continua să ocupe funcțiile respective.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro