Sari direct la conținut

Mark Zuckerberg, chemat în instanță pentru înșelăciune de către un procuror american

HotNews.ro
Mark Zuckerberg, Foto: K2images, Dreamstime.com
Mark Zuckerberg, Foto: K2images, Dreamstime.com

Mark Zuckerberg a fost dat în judecată luni de procurorul din Washington DC, Karl Racine, pentru înşelăciune şi încălcarea unei legi privind protecţia consumatorilor, în legătură cu scandalul Cambridge Analytica, transmit AFP și Agerpres.

Este a doua tentativă de a-l include pe co-fondatorul Facebook în procesele în justiţie legate de utilizarea unor cantităţi masive de date strânse pe această reţea de socializare.

În luna martie, Curtea Supremă a Washington DC a respins cererea acuzării de a-l cita pe Mark Zuckerberg ca martor în procedura iniţiată în 2018 şi care vizează reţeaua Facebook.

În 2018, scandalul Cambridge Analytica a dezvăluit modul în care această companie britanică a folosit datele personale a zeci de milioane de utilizatori ai Facebook, fără ştirea acestora, pentru a desfăşura campanii publicitare ţintite masive cu scopul de a influenţa alegătorii britanici şi americani.

Scandalul Cambridge Analytica încă îi dă bătăi de cap lui Mark Zuckerberg

În mai 2018 Cambridge Analytica a anunțat că se închide în timp ce Facebook a fost amendată un an mai târziu cu 5 miliarde de dolari pentru că nu a protejat datele utilizatorilor săi. Facebook ar fi convenit să plătească amenda uriașă pentru a-l proteja pe fondatorul și CEO-ul său, Mark Zuckerberg, de orice răspundere personală în scandal.

Aceste informaţii ar fi fost utilizate pentru elaborarea unui program folosit pentru orientarea votului alegătorilor americani în favoarea lui Donald Trump în timpul campaniei prezidenţiale din 2016.

Grupul Meta, compania-mamă a Facebook, Instagram şi Whastapp, precum şi Google (Youtube) au înfiinţat ulterior sisteme de raportare şi verificare a faptelor dedicate alegerilor, în special prin parteneriate cu mass-media.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro