Sari direct la conținut

Ministerul Justitiei i-a ales pe magistratii de legatura cu Italia

HotNews.ro

Ministerul Justitiei a decis ca judecatorul Mihaela Cristescu si procurorul Elena Hach vor fi magistratii de legatura pentru Italia, informeaza un comunicat al Ministerului Justitiei.

Hotararea s-a luat in urma unei selectii la care au participat 31 de magistrati. Cei doi magistrati vor activa la Roma, in cadrul Ministerului Italian al Justitiei, unde se vor familiariza cu legislatia si procedurile judiciare ale acestui stat.

„Masura trimiterii magistratilor de legatura este o prioritate si a fost inclusa in Planul de masuri al Guvernului privind gestionarea situatiei create in urma aplicarii de catre Italia a decretelor de indepartare a cetatenilor straini”, se afirma in comunicat.

De altfel, ministrii justitiei roman si italian au semnat saptamana trecuta un acord privind schimbul magistratilor de legatura dintre cele doua tari.

Ministerul Justitiei afirma ca „magistratul de legatura va indeplini orice activitate menita sa favorizeze si sa accelereze formele de cooperare judiciara in materie penala (executarea mandatelor europene de arestare, transferul persoanelor condamnate, transferul de proceduri in materie penala, recunoasterea si executarea hotararilor penale, comisii rogatorii, comunicarea cazierului judiciar)

si civila (comunicarea de acte judiciare si extrajudiciare, obtinerea de probe prin comisii rogatorii internationale, transmiterea / obtinerea de informatii asupra dreptului strain, accesul la justitie a strainului)”.

Potrivit Ministerului Justitiei, Mihaela Cristescu este judecator din 1995, activand in prezent la Judecatoria Ramnicu Sarat, in timp ce Elena Hach este procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov si are o experienta de 13 ani in magistratura. Din februarie 2007 este directorul Directiei legislatie, documentare si Contencios, din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Ministerul Justitiei va solicita Consiliului Superior al Magistraturii detasarea celor doi magistrati.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro