Sari direct la conținut

Ministerul rus de Externe: „Rusia vrea să evite un scenariu în care ar fi nevoită să intervină în Transnistria”

HotNews.ro
Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, Foto: Alexander Shcherbak / TASS / Profimedia
Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, Foto: Alexander Shcherbak / TASS / Profimedia

„Rusia ar vrea să evite un scenariu în care Moscova ar fi nevoită să intervină în Transnistria, susține Ministerul rus de Externe”, scrie Reuters, citând agenţia de presă RIA.

Anterior, Kremlinul a transmis că veștile din regiunea separatistă Transnistria sunt un motiv de ”îngrjorare serioasă” pentru Rusia.

Kreminul a mai transmis că urmărește îndeaproape evenimentele din regiunea separatistă pro-rusă de pe teritoriul Rep. Moldova.

​Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat marți Consiliul Suprem de Securitate de la Chișinău în urma exploziilor care au avut loc luni și marți în regiunea separatistă Transnistria.

Reamintim că autoritățile din Transnistria au acuzat marți că un „atac terorist” a avut loc asupra unei unități militare din apropierea Tiraspolului, capitala regiunii controlate de separatiștii pro-ruși din Republica Moldova.

Presupusa explozie de la unitatea militară din apropierea Tiraspolului este a treia raportată de autoritățile din Transnistria de la începutul săptămânii după ce luni acestea au acuzat că în apropierea Ministerului Securității de Stat din Tiraspol au avut loc mai multe explozii care au avariat clădirea în care se află acesta.

Republica Moldova a denunțat incidentul, afirmând că obiectivul acestuia este de a crea tensiuni legate de situația de securitate din regiunea transnistreană.

Presa de stat de la Moscova a scris marți dimineața că o a doua explozie a distrus un centru radio din Transnistria care difuza programe în limba rusă. Ministerul rus de Interne a afirmat că „persoane necunoscute” s-ar afla în spatele atacului.

Serviciul de informații al armatei ucrainene afirmă că exploziile sunt rezultatul unor operațiuni de tip steag fals („false flag”) menite să atragă forțele din Transnistria, o regiune învecinată cu Ucraina, în războiul declanșat de președintele Vladimir Putin pe 24 februarie.

Seria de explozii vine după ce vinerea trecută un general rus a anunțat „etapa a doua” a „operațiunii militare speciale” din Ucraina, aceasta vizând controlarea Donbasului și a sudului Ucrainei.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro