Sari direct la conținut

Ministrul Ionut Misa, criticat de premier pentru taxa de solidaritate-surse Digi 24

HotNews.ro
Ionut Misa, Ministrul Finantelor, Foto: Ministerul Finantelor Publice
Ionut Misa, Ministrul Finantelor, Foto: Ministerul Finantelor Publice

Premierul Mihai Tudose nu e deloc incantat de anuntul despre noua taxa facut de Ionut Misa, care n-ar fi la prima problema de comunicare. Surse apropiate Guvernului spun ca Tudose a avut o discutie cu ministrul Misa, iar seful Guvernului l-a mustrat pe Ministrul de Finante pentru declaratiile referitoare la taxa de solidaritate, sustine Digi 24.

Ministerul finantelor, Ionut Misa, a explicat joi ca 90% din contribuitia de solidaritate sociala de doua procente ce va fi introdusa de la 1 ianuarie va merge la buget „pentru anumite cheltuieli sociale”, „spre diverse destinatii, functie de solicitari”.

Restul de 10% din cei 2% aplicati fondului de salarii, adica 0,2% va merge tot la buget si va fi folosit, spune Misa, pentru achitarea contributiilor sociale ale salariatilor companiilor care au intrat in insolventa.

Ministrul a precizat ca proiectul este deja pe circuitul de avizare si va intra in vigoare de la 1 ianuarie.

Un scurt reminder al masurilor fiscale anuntate si apoi abandonate in scurt timp:

  • Reamintim ca in luna aprilie, HotNews a anuntat in premiera intentia Finantelor de a aplica un impozit pe gospodarie. El fusese prevazut in varianta programului de guvernare cu care PSD a castigat alegerile, dar a fost ulterior eliminat.
  • Nici  impozitul pe cifra de afaceri a companiilor, aflat si el in programul de guvernare al guvernului Tudose, nu pare sa mai fie de interes, ca sa nu mai discutam despre proiectul split TVA, care a demarat in mare tromba, dupa care s-a schimbat radical pe parcurs.
  • Potrivit „Raportului privind stadiul realizarii programului de guvernare” din 12 octombrie 2017, in domeniul „Politici macroeconomice. Fiscalitate. Buget” sunt 40 de masuri neindeplinite, patru – realizate partial si 17 masuri indeplinite, noteaza Agerpres.
  • Printre masurile neindeplinite se numara Codul economic al Romaniei, reducerea TVA de la 20% la 18%, impozit zero pentru veniturile mai mici de 2.000 de lei pe luna.
  • In domeniul Economie sunt 17 masuri neindeplinite, doua masuri realizate partial si zero masuri indeplinite.
Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro