Miroslav Majoros, numit administrator la Telekom România Communications pentru încă 4 ani
Acționarii Telekom România Communications (n.a fostul Romtelecom), companie la care statul român deține pachetul minoritar de acțiuni, au hotărât, în data de 23 ianuarie 2020, prelungirea cu 4 ani a mandatului de administrator la această companie a lui Miroslav Majoros, actualul director general al grupului de firme Telekom România (n.a fostele Romtelecom și Cosmote), potrivit unei decizii publicate marți, 10 martie, în Monitorul Oficial.
Mandatul lui Miroslav Majoros în funcția de administrator la Telekom România Communications a fost prelungit din data de 27 ianuarie 2020 până la data de 26 ianuarie 2024, potrivit deciziei luate de cei doi acționari. – OTE International Investments Limited (deținând 54,01% din acțiuni, reprezentată de Evryiadis Sarsentis) și Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor (45,99% din acțiuni, reprezentat de Radu Mădălina Gabriela).
Amintim că în luna decembrie 2019 s-a anunțat faptul că mandatul lui Miroslav Majoros la conducerea grupului de firme Telekom România (n.a fostele Romtelecom și Cosmote) a fost prelungit cu un an începând cu data de 1 ianuarie 2020. Miroslav Majoros a fost numit în poziția de CEO al Telekom Romania la 1 ianuarie 2016.
„Rezultatele companiei demonstrează că Miroslav și echipa sa de management conduc Telekom Romania în direcția corespunzătoare. Telekom Romania va continua procesul de transformare în beneficiul clienților, angajaților și acționarilor companiei”, a declarat în luna decembrie 2019 Michael Tsamaz, Președinte și CEO, OTE Group și Președinte al Consiliului de Administrație al Telekom Romania Communications (n.a fostul Romtelecom).
DT/OTE sunt în proces avansat de vânzare a operațiunilor fixe și mobile din România către Orange România și RCS&RDS – surse
Amintim faptul că grupul elen OTE, care este controlat de gigantul german Deutsche Telekom, este în proces avansat de vânzare a acțiunilor deținute la companiile din România. Conform informațiilor din surse apropiate procesului, discuțiile sunt cu Orange pentru vânzarea operațiunilor fixe (n.a de la fostul Romtelecom) și cu RCS&RDS pentru vânzarea operațiunilor mobile. Pe de altă parte, statul ar avea un drept de preemțiune în cazul în care grecii decid să-ți vândă acțiunile, susțin unele surse.
Luna trecută, chiar președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat în cadrul unui eveniment dedicat competiției că anul acesta Telekom vrea să iasă din piața de comunicații din România.
- Pentru detalii citește: VIDEO Președintele Consiliului Concurenței: Telekom vrea să iasă din piața de comunicații din România. Va trebui să ne batem capul, în perioada următoare, ca lucrurile să rămână la fel de concurențiale
În luna ianuarie din acest an, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a confirmat într-un interviu pentru HotNews.ro că „au avut loc discuții prospective între diverse părți interesate de o eventuală tranzacție” (n.a. a acțiunilor deținute de DT/OTE la Telekom România). Întrebat ce face acum statul român, acționar minoritar la fostele Romtelecom și Cosmote, Bode a spus: „în momentul de față analizăm cu foarte mare atenție ceea ce se întâmplă în piață și lucrăm efectiv la calibrarea poziționării noastre în funcție de cele mai recente evoluții.”
- Pentru detalii citește: INTERVIU Ministrul Lucian Bode, despre o eventuală vânzare a Telekom România: Au avut loc discuții prospective între diverse părți interesate
Context: Ce informații au apărut până acum despre posibila vânzare a acțiunilor DT/OTE la Telekom România
Din informațiile HotNews.ro, grupul elen OTE, controlat Deutsche Telekom cu 46% din acțiuni, este în proces avansat de vânzare a acțiunilor pe care le deține la grupul de firme Telekom România (fostele Romtelecom și Cosmote). Surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au spus chiar că DT ar fi bătut palma cu Orange pentru achiziția operațiunilor fixe al Telekom.
Am scris în premieră că fostul ministru al Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, a creat un grup interministerial din care fac parte reprezentanți ai Ministerelor de Comunicații, Justiție, Finanțe, Consiliul Concurenței, SRI și SIE care are ca obiect analiza și asistarea în procesul avansat de vânzare de către Deutsche Telekom/OTE a pachetului de acțiuni deținut la companiile din România, o tranzacție care ar fi de interes strategic pentru statul român.
Singurul oficial care a confirmat public până acum că este posibilă o astfel de tranzacție a fost Sorin Grindeanu, președintele ANCOM, care a declarat că: ‘cei care vând ne-au informat despre această posibilitate’ și că ‘statul ar trebui să-și evalueze foarte bine participația’.
După schimbarea conducerii politice în România, la finalul anului trecut, grupurile Deutsche Telekom și Orange au avut discuții cu noua Guvernare PNL.
Astfel, în data de 4 decembrie 2019, liderul PNL, premierul Ludovic Orban, și ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, s-au întâlnit la București cu Srini Gopalan, membru în boardul Deutsche Telekom (DT), responsabil de afacerile din Europa ale grupului german, care controlează indirect Telekom România.
În 12 decembrie 2019, premierul Ludovic Orban s-a întâlnit la Palatul Victoria cu unul din șefii operațiunilor Orange pentru Europa, Jean-Marc Vignolles, și cu Liudmila Climoc, directorul general al Orange România.