Sari direct la conținut

„Nu pot sa-l oblig pe cel ce produce sa vina sa vinda in piata”

Monitorul de Galati

Directorul Administratiei Pietelor Agroalimentare Galati, Eugen Zaharia, a declarat ieri ca intentia Guvernului de a declansa controale in piete este una foarte buna tocmai pentru ca pretul de vinzare cu amanuntul sa fie cit mai apropiat de cel real.

„Dorinta noastra ar fi ca producatorul din cimp sa vina si sa-si desfaca produsele pe piata. Eu nu cred ca in 2007 cind vom fi cetateni ai U.E., cel care va fi producator va mai veni sa-si vinda produsele in piata. Cred ca nici nu va mai avea voie. Nu pot sa-l oblig pe cel ce produce sa vina sa vinda in piata”, a adaugat directorul Administratiei Pietelor Agroalimentare, Eugen Zaharia.

Printr-un comunicat de presa, Garda Financiara sustine ca prin actiunile permanente desfasurate in pietele agroalimentare, incerca sa asigure desfacerea catre populatie a legumelor si fructelor la preturi cu amanuntul reale, direct de catre producatorii agricoli, diminuindu-se in acelasi timp prezenta intermediarilor in piete.

„Afirmatia aparuta in mass-media, potrivit careia anumiti producatori agricoli se pling de numeroasele controale pe care le efectueaza comisarii Garzii Financiare in pietele agroalimentare este nereala, ea apartinind comerciantilor identificati cu activitati ilicite, care expun la vinzare in incinta pietelor agroalimentare produse alimentare si nealimentare.

Astfel, in cadrul actiunii de control desfasurata in pietele din municipiul Galati, pe linga verificarea modului de comercializare a legumelor si fructelor de catre producatorii agricoli, au fost verificati si un numar important de alti comercianti din incinta si vecinatatea pietelor agroalimentare care, pentru abaterile constatate de la regulile de comert si disciplina financiara, au fost sanctionati contraventional.

In urma acestei actiuni de control, 15 agenti economici verificati in pietele din municipiul Galati, care nu aveau in dotare casa de marcat au fost sanctionati cu avertisment, aplicindu-se si masurile suplimentare prevazute de lege”, se arata in comunicatul de presa al Comisariatului General al Garzii Financiare din cadrul Autoritatii Nationale de Control.

Eugen Zaharia a adaugat ca cei care sint in piete fac un comert pe care legea il prevede, iar problema caselor de marcat este una delicata. „La ora actuala exista 6.000 de tarabe. Nu putem trage 6.000 de fire electrice pentru aceste case de marcat. este adevarat ca sint case de marcat cu baterii, dar sint foarte scumepe si mai putin fiabile”, a adaugat Eugen Zaharia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro