Sari direct la conținut

O alta fateta turistica a Los Angelesului: Orasul Ingerilor cu masca de oxigen

HotNews.ro

Un grup de ecologisti a lansat, in Los Angeles, un circuit turistic mai special: „circuitul toxic” include cele mai poluate zone ale orasului. Initiativa imita traseele turistice in care se viziteaza cele mai importante locuri dintr-un oras, doar ca, de aceasta data, publicul va afla „secretele pe care majoritatea oamenilor le ignora”.

„Scopul este acela de a face publicul sa inteleaga ca aici se petrece ceva, este vorba despre secretele pe care majoritatea oamenilor le ignora”, care se refera la starea in care se afla mediul inconjurator, a declarat Robert Cabrales, membru al organizatiei Communities for a Better Environment (CBECAL), arata Mediafax.

Cand turistii merg in alt oras sau tara, prefera sa vada doar partea frumoasa a zonei: „Oamenii care vin sa viziteze Los Angeles nu vor sa mearga sa vada cele mai afectate zone ale orasului”, a explicat Cabrales.

„Circuitul toxic” a fost realizat pentru a evidentia „nedreptatile suferite de mediul inconjurator” din Los Angeles, oras care numara 4 milioane de locuitori si a carui populatie saraca traieste aproape de zonele industrializate.

Traseul include vechea zona „La Montana”, unde, pana in 2004, au putut fi vazute ruinele ramase dupa cutremurul din 1994. Faptul ca ruinele au ramas timp de 10 ani in apropierea locuintelor umane a contribuit la aparitia bolilor respiratorii in randul locuitorilor. Ruinele au fost indepartate abia dupa ce un consilier municipal a suferit o criza de astm.

„Huntington Park”, un alt „obiectiv” turistic, este numit si „Orasul astmului”. Aici, foarte multi copii sufera de aceasta boala respiratorie, deoarece cartierul se afla in zona industriala din Vermont. Traseul mai include si o strada foarte locuita, aflata in apropierea unei rafinarii de petrol.

„Daca turistii sau locuitorii din Los Angeles ar vedea ceea ce am vazut noi, cred ca ar avea un mai mare simt al realitatii si, mai ales, o imagine mai aprofundata” a ceea ce se poate face pentru protejarea mediului inconjurator”, a spus Patrick Becknell, 23 de ani, unul dintre turistii care a ales „circuitul toxic”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro