Oamenii din banci. De unde vin si cat de competenti sunt ei? (II)
Uneori te miri ce informatii primesti de la candidati. Unii au cv-uri scurte, pentru ca sunt tineri si le lipseste experienta profesionala. Ca sa si-l umple, mai adauga rubrici in genul „Sex: FEMININ” (cu caractere mari, ca nu cumva sa ai dubii, chiar daca o cheama Ana Maria). Un altul, care ocupa postul de Operations Manager – Banca Romaneasca, venit de la o alimentara care a dat faliment, vrea un post de conducere la o alta institutie bancara, avand de partea sa argumentul decisiv: „doresc sa-mi pun experienta internationala dobandita in slujba Dumneavoastra”, scrie Dan Popa, pe blogul lui.
Retineti cuvantul „experienta internationala!!!”. Probabil ca domnul respectiv capitalizeaza experienta actionarului Bancii Romanesti – National Bank of Greece… No comment.
O alta fata, care lucreaza la Trezoreria unei banci din top 5, este originala. „Simt ca cariera (sic!) mea ingheata in acest loc de munca si am nevoie de responsabilitati mult mai mari. Citez: „I want high rewards and statuets and I’m willing to sacrifice leisure time to achieve them”. Ramai mut.
Partea buna a acestor cv-uri este ca dai peste oameni infinit mai capabili decat marii bancheri de pe Wall Street. Domneste acolo panica? Nicio problema. Il avem pe Radu. Citez: „I have to mention that I am used to work at the latest hours and I never get panic!”. Foarte bine, Radule. Voi forwarda mesajul tau bancilor care mai opereaza pe WS.
De mentionat. Radu are o experienta bogata. A lucrat intr-o fabrica de ulei, de unde s-a mutat la o casa de schimb valutar, unde se lucreaza exact ca si in banci, cu valuta.
Urmatoarea scrisoare de intentie nu mai are nevoie de introducere. O reproduc integral, in caligrafia originala. „FAPTUL DE A FACE PARTE DINTR-O INSTITUTIE BANCARA ESTE ONORANT PENTRU CINEVA CALIFICAT IN DOMENIU CARE CAUTA CEA MAI BUNA POSIBILITATE DE REALIZARE PRIFESIONALA PRIN ACTIVITATEA DESFASURATA PANA IN PREZENT. AM CASTIGAT O EXPERIENTA IMPORTANTA IN DOMENIUL BANCAR SI-AL RELATIILOR CU CLIENTII ABTITUDINILE PE CARE LE-AM DEZVOLTAT IN CURSUL MUNCI MELE IMI DAU POSIBILITATEA SA REZOLV PROBLEMELE DE SPECIALITATE SI SA PARTICIP ACTIV LA PROIECTE DIN DIFERITE RAMURI REALIZEZ FAPTUL CA MUNCA SUSTINUTA DEDICATIA, ABILITATILE PERSONALE SUNT CONDITII FUNDAMENTALE PENTRU AMI CONSTRUI O CARIERA DE SUCCES”.
Comenteaza pe Dan Popa’s Weblog.
Citeste si Oamenii din banci. De unde vin si cat de calificati sunt? – Partea I.