Sari direct la conținut

„Orice președinte al unei puteri nucleare își asumă această obligație”. Ce a declarat Dmitri Medvedev pentru presa rusă

HotNews.ro
Dmitri Medvedev, Foto: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia Images
Dmitri Medvedev, Foto: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia Images

Rusia va fi pregătită să își apere existența cu arme nucleare, a declarat Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, citat de agenția de stat TASS.

Medvedev, fost președinte și premier al Rusiei, și una dintre cele mai războinice voci ale regimului Vladimir Putin, a spus într-un interviu pentru RT (Russia Today) că americanii nu își doresc un al treilea război mondial, dar – cumva – cred „că rușii nu vor depăși niciodată o anumită linie”.

„Ei se înșeală. Dacă este vorba de existența statului nostru, așa cum a afirmat în mod repetat președintele țării noastre, cum a spus umilul dumneavoastră servitor, și alții, în mod natural, pur și simplu nu vom avea de ales“, a continuat el.

„Fiecare persoană care își asumă funcția de președinte al unei țări nucleare își asumă, în esență, această obligație – de a apăra țara până la ultimul om. Acest lucru este valabil și pentru Federația Rusă”, a afirmat Medvedev.

În opinia lui, în această chestiune a armelor nucleare, „actualului establishment politic – atât în Statele Unite, cât și în Europa – îi lipsesc previziunea și subtilitatea minții pe care, de exemplu, le avea Henry Kissinger”.

Războiul din Ucraina, care durează de 2 ani și jumătate, intră în ceea ce oficialii ruși spun că este cea mai periculoasă fază a sa, în timp ce forțele ruse avansează în estul Ucrainei, iar Occidentul se gândește cum să întărească Ucraina, notează Reuters.

De câteva săptămâni, Moscova transmite Occidentului că va răspunde dacă Statele Unite și aliații săi ajută Ucraina să lovească cu rachete cu rază mai mare de acțiune în Rusia, în timp ce Occidentul acuză Coreea de Nord că a trimis trupe în vestul Rusiei pentru a intra în război.

Atât Vladimir Putin, cât și Dmitri Medvedev și alți oficiali și propagandiști ruși au evocat, după ce au început invazia în Ucraina, de mai multe ori spectrul folosirii unei arme nucleare.

Doar în ultimele luni, Rusia a anunțat că face schimbări în doctrina sa nucleară și că este pregătită să reia testele nucleare după o pauză de 34 de ani, iar Vladimir Putin a venit cu o nouă serie de amenințări nucleare la adresa Occidentului.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
INTERVIURILE HotNews.ro