Sari direct la conținut

[P] Programele de masterat din Anglia – acceleratoarele unei cariere de succes

Smile Media
Grupul Educativa, Foto: Educativa
Grupul Educativa, Foto: Educativa

În România, conform statisticilor Eurostat, unul din trei studenți abandonează facultatea. Tinerii sunt nemulțumiți de utilitatea cursurilor, deoarece acestea nu îi ajută să își găsească un loc de muncă. În plus, lipsa resurselor financiare, precum și stresul asociat angajării imediat după absolvire îi determină pe aceștia de multe ori să renunțe la ideea de a aplica la un master pentru a începe să genereze venituri.

Mai mult, contextul politic actual afectează negativ mediul academic, marile centre universitare din țară fiind nevoite să reducă numărul de locuri la buget pentru programele postuniversitare. În acest context, universitățile din Marea Britanie vin și ocupă un loc rămas gol pentru tinerii ce vor cu adevărat să își construiască o carieră de succes și sunt dispuși să facă un efort pentru asta.

“Continuarea studiilor în Marea Britanie a devenit o opțiune atractivă pentru absolvenții de facultate din România, deoarece universitățile internaționale se axează foarte mult pe pregătirea profesională a tinerilor. Cu săli de curs ultra-performante, programe educaționale pragmatice, surse de finanțare avantajoase și parteneriate solide cu companiile multinaționale, universitățile din Regatul Unit devin din ce în ce mai tentante pentru tinerii români. Toate acestea îi ajută pe studenți să înțeleagă ce presupune un loc de muncă în contextul globalizării, responsabilitatea individuală și lucrul în echipă în diferite medii”, a declarat Bogdan Kochesch, Managing Partner al Grupului EDUCATIVA.

Prioritatea universităților britanice: investiții constante în facilitățile campusurilor studențești

Sălile de curs moderne, resurse academice accesibile și crearea unui mediu cât mai plăcut pentru studenți reprezintă focusul universităților din UK. De exemplu, Coventry University, universitatea cu cei mai mulți studenți români din lume, plănuiește investiții de aproximativ 430 milioane GBP până în 2021.

Universitățile britanice colaborează cu universități din toată lumea

Structura anului academic permite plasarea masterandului în cadrul unui stagiu de practică, care poate fi chiar și remunerat, iar contractul prelungit după terminarea studiilor. De exemplu, pentru masteranzi, Coventry University pune la dispoziție colaborări cu giganți precum Mercedes, BMW, Microsoft, IBM, Jaguar, Interpol, HSBC, Aston Martin, iar lista continuă.

Universitățile britanice au cea mai variată gamă de programe de masterat din Europa

“Instituțiile britanice sunt receptive la cererile studenților. Astfel, UK pune la dispoziție aproximativ 20,000 de programe de masterat. De exemplu, dacă în România pasionații de securitate cibernetică aprofundează domeniul dintr-o perspectivă generală, Coventry University oferă un program inedit, și anume Ethical Haking”, a adăugat Bogdan Kochesch. Alte programe interesante: Banking Technology Management (London South Bank University), Horology (Birmingham City University), iar pentru pasionații de sporturi extreme, de ce nu, Surf Science and Technology (University of Plymouth).

Sprijin financiar pentru românii care vor să urmeze un program de masterat în Anglia

Dacă universitățile românești limitează locurile la buget, în UK masteranzilor li se mărește șansa de a-și urma visul. Din 2015, Marea Britanie a aprobat cererea de a acorda studenților aspiranți la un masterat în UK un împrumut guvernamental în valoare de 10.000 de lire sterline. Sursa de finanțare acoperă atât costurile de școlarizare, cât și o parte din cheltuielile de trai. Pentru a intra în posesia acestei sume, studenții români trebuie să fie acceptați la un program de masterat în UK, după care să completeze un simplu formular. Odată aprobat, împrumutul este virat direct în contul studentului.

Pe lângă împrumutul guvernamental oferit de Marea Britanie, un masterand poate beneficia și de burse de studiu oferite direct de către universități, acestea fiind distribuite pe mai multe criterii:

  •    Burse de merit: Coventry University – 1,500 GBP (condiție nota 9 la licență), Essex University – 100% reducere taxa de școlarizare (pentru primii doi studenți acceptați la masterul în Sociologie), London South Bank University – 4,000 GBP (primul student acceptat la MSc Sustainable Energy Systems)
  •   Burse automate pentru români: Birmingham City University – 150 GBP
  •   Burse Sociale: Birmingham City University – 500 GBP (eligibili cei care au un venit familiar sub 25,000 lire/an)
  •   Burse sportive: Coventry University, University of Hertfordshire, University of Hull, Anglia Ruskin University, University of Essex, London South Bank University, University of Sunderland.

Proceduri simplificate: interviuri de admitere cu răspuns pe loc!

Pentru a optimiza întreaga experiență academică, instituțiile britanice simplifică procedura de admitere. Astfel, pe 10 și 11 iulie, 14 universități din Marea Britanie vin la București, Iași și Timișoara în cadrul evenimentului Spot Admissions. Acestora li se adaugă și Entrepreneurship Academy, universitate antreprenorială cu sediu în România, care funcționează după modelul universităților din Occident. Evenimentul a ajuns la a patra ediție și este organizat de Grupul EDUCATIVA, prin intermediul serviciului gratuit de consiliere EDMUNDO.

Procedura de admitere constă în completarea formularului de pe site. Ulterior, un consilier EDMUNDO va lua legătura cu candidații pentru a programa interviul de admitere. Sesiunea durează doar 15 minute iar pentru înscriere sunt necesare diploma (adeverința) licență și foaia matricolă. În urma interviului, candidatul va fi înștiințat pe loc dacă a fost admis sau respins.

Oportunități nelimitate pentru tinerii ambițioși

Proaspeții absolvenți de licență din România au acum șansa de a explora și de a găsi programul potrivit de masterat care să îi ajute să își construiască o carieră de succes. Universitățile britanice vin în ajutorul lor, prin punerea la dispoziție a tuturor resurselor necesare pentru ca tinerele talente să își descopere vocația și să experimenteze mediul internațional – academic și profesional.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro