Sari direct la conținut

Parlamentarii platformisti isi vor da demisia din PNL

Prima intalnire dintre liderii PD si cei ai gruparii Stolojan s-a incheiat cu o hotarare de a colabora in viitor, cel putin la nivel parlamentar. Reprezentantii viitorului PLD au decis ca cei 28 de alesi centrali liberali care au aderat la „Platforma liberala” sa isi dea demisia in zilele urmatoare, constituindu-se in cadrul grupurilor de independenti.

Gheorghe Flutur a declarat pentru HotNews.ro ca decizia va fi comunicata oficial colegilor sai in cursul zilei de astazi. De altfel parlamentarii platformisti au programata o intalnire in cursul serii.

Unii dintre platformistii care nu au participat luni la intalnirea cu liderii PD au aflat de la presa despre decizie, dar au infirmat-o. Ei au declarat ca nu se pune problema parasirii PNL sau a grupurilor parlamentare ale liberalilor, atata vreme cat Partidul Liberal Democrat nu are inca personalitate juridica.

In ceea ce priveste masurile pe care PNL ar putea sa le ia impotriva parlamentarilor care au aderat la „Platforma liberala”, decizia a fost lasata de Calin Popescu Tariceanu in seama liderilor de grupuri parlamentare.

Crin Antonescu a declarat pentru HotNews.ro, in urma cu cateva zile, ca va lua o decizie dupa ce va consulta hartiile oficiale pe care PLD le va depune pentru infiintare. Azi, insa, Antonescu a afirmat ca are mandat de a-i revoca din functiile din comisiile Camerei Deputatilor pe toti cei care vor renunta la apartenenta la grupul liberal.

Si liderul liberalilor din Senat, Puiu Hasotti, a declarat pentru HotNews.ro ca va aplica aceeasi masura celor care isi vor depune demisia.

Platformistii beneficiaza de sprijinul a 20 de deputati si opt senatori inca membri ai PNL. In momentul in care acestia vor parasi partidul, acesta va mai ramane cu 48 de deputati si 21 de senatori.

Grupurile parlamentare ale PNL isi pierd astfel avantajul in fata celor ale PD, dobandit prin numarul mai mare de liberali alesi pe listele Aliantei DA de la alegerile din 2004.

O data demisiile depuse, PNL va avea in Senat acelasi numar de parlamentari ca si PD, 21, in timp ce la Camera Deputatilor PD va avea cu doua mandate mai mult.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro