Sari direct la conținut

Pe scurt, de-a lungul crizei

Dan Popa's Weblog

Dan Popa prezinta, pe blogul sau, informatii legate de criza financiara mondiala. El vorbeste despre tensiunile politice generate de criza, despre anuntata fuziune intre Caisse d’Epargne si Banque Populaire, precum si despre reuniunea de vineri seara, de la Washington, a bancherilor din G7. Citeste pe blogul lui Dan Popa mai multe informatii despre criza.

  • Presedintele Adunarii Nationale a Frantei a propus intr-un interviu aparut in Les Echos de azi, lansarea unui « mare imprumut de Stat » si o amnistie fiscala prin care sa se iasa mai repede din actuala criza. Imprumutul de stat ar urma sa fie folosit in sectorul bancar, iar amnistia fiscala destinata celor care isi repatriaza profiturile si le aduc acasa, in Franta.
  • Incep tensiunile politice generate de criza. Premierul Gordon Brown spune ca este inacceptabila atitudinea Islandei, care a inghetat toate conturile din banci, inclusiv cele pe care le detineau cetatenii britanici. Potrivit lui Brown, in bancile islandeze existau circa 300.000 de conturi ale britanicilor. Islanda mai e hulita pentru ca a acceptat din partea Rusiei un imprumut de 4 miliarde de euro, considerat in mod clar un imprumut “geopolitic rus”.
  • Primul produs “de criza” a fost lansat ieri la Paris, chiar de catre Primarie, in cooperare cu Crédit municipal, cunoscuta si sub celebrul nume “Muntele de Pietate”. « Microcreditul personal », care ofera sume de pana la 3.000 de euro persoanelor aflate in dificultate financiara si care nu au nicio posibilitate sa obtina un imprumut, este oferit la inceput locuitorilor arondismentului 18, urmand sa fie extins la nivelul intregului Paris.
  • Diseara la ora 20 (ora Romaniei), la sediul Fed se vor intalni reprezentantii G7, care vor discuta despre masuri suplimentare de combatere a crizei financiare. Un comunicat este asteptat in jurul orei 21 (ora noastra). Daca se pun si mai repede de acord, comunicatul poate fi dat si la ora 18.
  • Caisse d’Epargne si Banque Populaire vor fuziona saptamana urmatoare. Deocamdata in faza de logodna, fuziunea celor doi actori de pe segmentul bancilor mutualiste din Franta este privita ca o miscare ce se inscrie in directia consolidarii sistemului bancar francez. “Vor mai urma fuziuni. Piata este mai deschisa ca oricand catre asemenea miscari”, a declarat Nicolas Mérindol, directorul general al “Groupe Caisse d”Epargne”

Citeste si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro