Sari direct la conținut

Peste 80% dintre angajații celei mai mari fabrici de medicamente din țară vor să se vaccineze, dar mulți nu s-au putut înscrie din cauza problemelor cu platforma online

HotNews.ro
Vaccinare, Foto: MApN
Vaccinare, Foto: MApN

​Peste 60% dintre angajații fabricilor de medicamente din România sunt deciși să se vaccineze împotriva COVID-19, însă o mare parte dintre ei nu s-au putut înscrie până în acest moment din cauza problemelor cu platforma online de programare la vaccinare, a declarat pentru HotNews.ro Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj, cel mai mare producător de medicamente din țară, și președintele Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din Romania (PRIMER).

Majoritatea fabricilor de medicamente sunt în orașe mari ale țării, unde există cerere mare pentru vaccinare, iar platforma a avut momente în care nu a funcținat sau a dat erori.

„E un interes extrem de mare pentru vaccinare la toate fabricile de medicamente din țară”, arată Dragoș Damian, CEO-ul Terapia Cluj și președintele Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din Romania.

La Terapia Cluj spre exemplu, cel mai mare producător de medicamente din țară, pe listele interne pentru vaccinare s-au înscris aproape 80% dintre cei 900 de angajați.

Angajații fabricilor de medicamente au dreptul să se vaccineze în etapa a doua a campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, ei intrând în categoria personalului esențial, din domenii cheie.

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din Romania (PRIMER) reunește cele mai importante 19 fabrici de medicamente din România: AC Helcor, Antibiotice, B.Braun, Bio-Eel SRL, Biofarm, Fiterman Pharma, Gedeon-Richter, Infomed Fluids, Labormed-Alvogen, Laropharm, Magistra CC, Polisano Pharmaceuticals, Ropharma, Santa SA, Slavia Pharm, Terapia-Sun Pharma, Tis Pharmaceutical, Vim Spectrum, Zentiva. Președintele PRIMER este Dragoș Damian, CEO al Terapia Cluj, cel mai mare producător autohton de medicamente.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro