Sari direct la conținut

Ploiestenii au rabdat de sete

Republicanul

Chioscarii vindeau apa minerala inainte ca aceasta sa se raceasca, iar vanzatorii din piete se bucurau ca au cel putin un acoperis deasupra capului si nu trebuie sa indure razele directe ale soarelui. Termometrul din fata Palatului Administrativ arata, la ora 10.32, 27,8 grade Celsius.

Umbra, la mare cautare

Inca de la primele ore ale diminetii, navetistii cautau in disperare un loc la umbra. La Piata de Sud nici urma de cismea sau de dozator. Magazinele din zona – cele care comercializeaza bauturi racoritoare – asteptau o noua aprovizionare, pentru ca stocul adus ieri seara se epuizase. De la Gara de Sud pana la primul rond nicio sursa de apa, niciun chiosc.

La primul rond, o cismea care era functionala, din fericire. Din fericire pentru cei cativa controlori de bilete ai RATP care erau speriati de ce ii asteapta. De la rondul I la rondul al II-lea cativa pensionari se racoreau la umbra castanilor. Dar doar pe sensul sud-centru, pentru ca vizavi inca se amenaja pavajul.

La chioscul de ziare – care vinde si apa minerala cateva persoane asteptau ca batranul din fata sa se decida ce fel de Integrame vrea. De la rondul al II-lea la Posta situatia a fost salvata de singurul magazin din zona. In rest… carciumi. Goale. Una din putinele surse de racoare era in Parcul Nichita Stanescu, bancile aflate la umbra fiind deja ocupate de pensionari.

La fantana arteziana cativa copilasi insotiti de bunici si cateva chivute insotite de puradei. Acum nu mai cer bani pentru o bucata de paine ci pentru o sticla de apa. Minerala. Nici Piata Centrala nu are dozator de apa potabila. Terasa de vizavi e plina. Pe terasa, cativa tineri la bustul gol se fac ca muncesc. Au aflat ca azi e canciula si ar vrea program scurt.

Apa minerala nu le trebuie, mai ales ca jos gasesc bere. Pline sunt si cele doua terase din fata Halelor. Urmatoarea cismea poate fi gasita in Parcul Mihai Viteazul, unde ajungi pe picioarele tale doar daca iti iei apa minerala de la Hale.

Pietarilor le merge bine

25.000 -30.000 kilogramul de mere, 75.000 cel de zmeura, 20.000 cel de pepene (din import), 40.000 capsunele… „Merge bine vanzarea. E sanatos sa mananci fructe, asa ca oamenii dau oricat”, spunea unul dintre vanzatori. Nici la legume vanzarile nu merg rau. Pentru ca s-au saturat de carne, mancarea de baza a ramas ciorba de legume, care popate fi consumata si neincalzita.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro