Sari direct la conținut

Politic show: Adrian Nastase, dupa ce l-a imbrancit pe un protestatar la Gaudeamus: Mi-a fost teama ca o sa-si faca "treaba" in stand, in conditiile in care avea hartia igienica la el; Motivele pentru care Liviu Dragnea contesta sechestrul pus pe avere in dosarul Tel Drum

HotNews.ro
Politic show, Foto: Colaj foto
Politic show, Foto: Colaj foto

Motivele pentru care Liviu Dragnea contesta sechestrul pus pe avere in dosarul Tel Drum. Nicio institutie public nu s-a constituit parte civila pentru recuperarea prejudiciului i dosarul Tel Drum. Aceasta este principala aparare a avocatilor lui Liviu Dragnea care contest sechestrul asigurator pe intreaga avere. Curtea Suprema judeca miercuri, 29 noiembrie, cererea presedintelui PSD, Liviu Dragnea, de ridicare a sechestrului asigurator pus de DNA pe intreaga sa avere. Masura a fost dispusa in dosarul Tel Drum, in are politicianul este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, de fraude europene si abuz in serviciu, fapte care ar fi fost comise in perioada in care era presedintele Consiliului Judetean Teleorman (2000-2012). Procurorii DNA au pus sechestrul asigurator pana la concurenta sumei de 127.547.366 lei, aproximativ 28,2 de milioane de euro, prejudiciul retinut in cazul liderului PSD, scrieAdevarul.

Vicepresedintele CE, Frans Timmermans: „In Polonia si Romania statul de drept este supus la presiuni”. Vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, s-a pronuntat recent despre procedura de sanctionare a nerespectarii statului de drept in Polonia. Deutsche Welle: Domnule Frans Timmermans, dumneavoastra sunteti responsabil pentru procedura de sanctionare a nerespectarii statului de drept in Polonia. Care este stadiul actual? Frans Timmermans: Suntem in continuare ingrijorati, Cu o saptamana in urma am vorbit despre asta si in Parlamentul European. Acesta a adoptat o rezolutie care sustine in general acelasi lucru. Ne facem multe griji despre statul de drept si speram ca guvernul polonez mai este dispus sa poarte cu noi un dialog pe aceasta tema. DW: Si ce credeti despre ideea de a cupla pe viitor fondurile europene de respectarea statului de drept? F.T.: Eu nu as cupla asta doar cu fondurile. As spune ca toate cheltuielile Uniunii Europene trebuie sa asigure respectarea regulilor statului de drept in toate statele membre, noteazaDeutsche Welle.

Lider al Partidului Popular European, Michael Schneider, despre acuzatiile de coruptie care il vizeaza pe Dragnea. Lider al Partidului Popular European (PPE), Michael Schneider a participat la adunarea Ligii Alesilor Locali ai PNL de la Cluj. Acesta a subliniat ca formatiunea politica pe care o reprezinta isi exprima ingrijoararea pentru faptul ca liderul principalului partid de la guvernar, Liviu Dragnea, nu demisioneaza din functia de presedinte al Parlamentului, in ciuda acuzatiilor de coruptie care ii sunt aduse. „Suntem ingrijorati sa vedem acuzatiile OLAF (oficiul UE antifrauda – n.red) impotriva sefului partidului de guvernamant roman care este si presedintele Parlamentului. In orice stat membru UE, aceasta situatie ar provoca imediat demisia politicianului respectiv pana la clarificarea cazului in justitie. Permiteti-mi sa subliniez in mod clar ca PPE condamna ferm coruptia, care trebuie combatuta de catre fiecare lider politic local, regional si national, deoarece contravine increderii cetatenilor in valorile democratice si dezvoltarii sanatoase a comunitatilor noastre, precizeazaActual de Cluj.

Adrian Nastase, dupa ce l-a imbrancit pe un protestatar la Gaudeamus: Mi-a fost teama ca o sa-si faca „treaba” in stand, in conditiile in care avea hartia igienica la el. Fostul premier Adrian Nastase spune, ironic, ca nu la imbrancit pe tanarul care i-a oferit hartie igienica in semn de protest la targul de carte Gaudeamus, ci doar i-a aratat unde este toaleta. Nastase crede ca tanarul „provocator” era inteles cu „istericul Malin Bot”, jurnalistul care, la randul sau, a avut un schimb dur de replici cu fostul premier la targul de carte. „Churchill spunea ca atunci cand tac vulturii, trancanesc papagalii. Pe unul dintre acesti papagali il puteti vedea in fotografiile alaturate. „Intelectualul”, venit la Targul de carte, nu era interesat de carti; el trebuia sa provoace un incident care sa fie filmat de istericul Malin Bot. Dadeam un interviu, cand l-am observat pe „intelectualul” respectiv, avand in mana nu o carte ci un sul de hartie igienica. Mi-a fost teama ca o sa-si faca „treaba” in stand, in conditiile in care avea hartia igienica la el. Asa ca l-am luat de o aripa si i-am aratat unde este toaleta. Bot trebuia, probabil, sa filmeze. Nu i-a iesit”, a scris Adrian Nastase pe Facebook, potrivitAdevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro