Sari direct la conținut

Politic Show: Antonescu il ameninta pe Orban cu Olteanu; Dragnea si Vanghelie vor sa dea afara pedelistii din ministerele PSD; Cat platim chiria unui parlamentar: 2.200 euro pe luna; Nu-i puscarie ca Zambaccianu'

HotNews.ro

Dragnea si Vanghelie vor sa dea afara pedelistii din ministerele PSD. Dupa o zi de tacere buimaca, liderii PSD s-au declarat deranjati de masura ministrului Radu Berceanu de a demite de la Transporturi patru oameni propusi de pesedisti. Cei patru directori demisi de Berceanu au ajuns un nou subiect de conflict intre cei doi parteneri de guvernare. „O sa discutam subiectul la nivel de coalitie. Noi ne sustinem oamenii si vom reactiona. Unde sunt ministri PD-L, sa se demita toti oamenii de la PSD si, invers, unde sunt ministri PSD, sa se demita toti de la PD-L, pana la nivel de judet, si poate asa limpezim lucrurile”, ne-a declarat, ieri, liderul PSD Liviu Dragnea, cel care i-a propus in functie doi dintre cei demisi – directorul general adjunct al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, Cristian Duica, si revizorul general pentru siguranta circulatiei si control, Valentin Carstea, scrie Gandul.

Antonescu il ameninta pe Orban cu Olteanu. Crin Antonescu se reconciliaza cu Tariceanu pentru voturile din filialele controlate de acesta si il curteaza pe Bogdan Olteanu pentru sefia campaniei. Crin Antonescu este in cautarea unei directii pentru campania prezidentiala, dupa ce campania pentru europarlamentare, axata pe imaginea sa de proaspat lider al partidului, a dezamagit, PNL pierzand 5 procente fata de alegerile din noiembrie 2008. In sedinta de luni a Biroului Politic al PNL, Antonescu a spus ca pregateste campania pentru alegerile prezidentiale si ca se gandeste la trei variante de sef al campaniei: Ludovic Orban, Relu Fenechiu si Bogdan Olteanu, scrie Cotidianul.

Cat platim chiria unui parlamentar: 2.200 euro pe luna. Desi se plang ca banii ramasi dupa rectificarea bugetara nu le ajung decat pana in iulie, dupa care vor „inchide usile”, senatorii au platit pentru cazarea la 4 stele, pe primele trei luni ale anului, peste jumatate de milion de euro. Alte sute de mii de euro s-au dus in primul trimestru pe diurne de deplasare si pe plimbarile in tara. In luna martie au beneficiat de cazare, la hoteluri de 4 stele sau in regim privat, nu mai putin de 93 senatori din totalul de 137, scrie Romania libera.

Pana electronica: Camera a fost la un pas sa revoteze trei legi si dosarul Nastase. Miercuri dimineata, plenul Camerei a decis in prima instanta, cu majoritate clara, sa fie revotate trei legi care nu trecusera in sesiunea de vot final de marti si de asemenea sa se revoteze cererea procurorului general de reluare a procedurilor privind ridicarea imunitatii in cazul Nastase, cerere care a fost considerata, prin vot, ca fiind inadmisibila. Motivul invocat pentru revotari a fost cel al unor erori de functionare marti a sistemului de vot electronic. Dupa clasicele certuri si o scurta consultare intre liderii de grup parlamentar s-a ajuns la concluzia sa nu se mai reia nici un vot, pentru ca „s-ar crea un precedent periculos”, scrie Cotidianul.

In „Nu-i puscarie ca Zambaccianu‘”, Mircea Marian sustine ca „intrebarea nu este daca Adrian Nastase va fi vreodata condamnat pentru coruptie, ci daca judecatorii vor reusi sa ia o decizie inainte de anul 2109. De exemplu, procesul denumit „Trofeul calitatii in constructii” a inceput in ianuarie si se afla la a patra amanare. Ultimul motiv invocat: avocatii nu au putut copia niste CD-uri din dosar. Intelegatori, magistratii au stabilit urmatorul termen de judecata pentru mijlocul lunii iunie – circa trei saptamani pentru executarea unei operatiuni care dureaza maximum cinci minute. In aprilie, aparatorii lui Nastase au spus ca nu au avut suficient timp sa se pregateasca (!!!), asa ca au obtinut o amanare de peste o luna. Iar acesta este doar inceputul”. Integral in EvZ.

Sabina Fati, in „Moldova: si sedusa, si abandonata„, afirma ca „Singurul partid comunist din lume aflat la putere in urma unor alegeri libere se afla in Republica Moldova si are sanse sa mai castige un mandat, fiindca are de partea sa televiziunea de stat, pe care o foloseste, ca odinioara partidul lui Iliescu, doar in propriul folos. Oamenii de la tara, care reprezinta electoratul disciplinat din Republica Moldova, vor fi si principalii votanti la alegerile de la sfarsitul lunii viitoare. Pe ei se bazeaza Vladimir Voronin, presedintele comunistilor, fiindca pe ei ii poate convinge ca opozitia este corupta si mincinoasa, ca europenii sunt prea departe sa-i ajute sau ca doar fratele mai mare ii poate salva de la foamete. Ceilalti, studentii, elevii, intelectualii, sunt deja in vacanta, iar experienta alegerilor din aprilie este deja amara pentru multi dintre ei”. Integral in Romania libera.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro