Sari direct la conținut

Politic Show:  Berceanu, de la Ada Kaleh la teleportare ca alternativa la autostrazi si cai ferate; Stolojan avertizeaza PD-L sa nu o ia pe urmele PSD-ului lui Nastase; Boc fenteaza opozitia sa dea bani la PDL; Honorius a starnit rivolutia in PDL

HotNews.ro

Boc fenteaza opozitia sa dea bani la PDL. Strans cu usa de PSD si PNL sa le dea si lor cate 70.000 de euro de colegiu, cum le-a promis parlamentarilor puterii, premierul Emil Boc a venit ieri la PDL cu o adevarata stratagema pentru a iesi cat mai ieftin cu opozitia. Ca sa scape de presiunile celorlalte partide pana la votarea bugetului, Boc le-a cerut propriilor parlamentari sa-si retraga amendamentele care atrageau in fiecare colegiu al puterii cate 3 milioane de lei noi, adica 70.000 de euro in 2010. In total, mai bine de 16 milioane de euro, scrie EvZ.

Demnitarii romani traiesc din dobanzi. Presedintele Traian Basescu, dar si membrii Guvernului Boc s-au imbogatit anul trecut nu prin investitii sau prin achizitionarea de case ori terenuri, ci prin banii depusi in conturile bancare. Demnitarii nostri s-au adaptat repede situatiei de criza si si-au depus veniturile la banca, evitand sa faca datorii. In schimb, unul dintre cei mai bogati ministri, titularul Administratiei si Internelor, Gabriel Oprea, a profitat din plin de situatia de criza, castigand bani buni din inchirierea caselor si apartamentelor achizitionate anii trecuti in Bucuresti, Ilfov, Predeal. El a adunat la averea sa, in 2009, aproape 100.000 de euro numai din chirii, unele ridicandu-se chiar la 50.000 de euro pe an, scrie Romania libera.

Iliescu, de Sf. Ion fara oaspeti. Pentru prima data in ultimii 20 de ani, Ion Iliescu nu-si mai serbeaza onomastica in public. Presedintele de onoare al PSD si-a anuntat colaboratorii ca in acest an, de Sfantul Ion, nu mai organizeaza deja traditionalele „primiri” de urari si felicitari. „De Sfantul Ion, domnul presedinte va sarbatori in familie, undeva in afara Bucurestiului”, a precizat consilierul sau Victor Opaschi, potrivit EvZ.

Berceanu, de la Ada Kaleh la teleportare ca alternativa la autostrazi si cai ferate. Cum de la buget nu a primit prea multi bani, Radu Berceanu a fost sfatuit de parlamentari sa descopere alte forme de transport in locul autostrazilor inexistente si al cailor ferate degradate, cum ar fi teleportarea. Doar ca nu au izbucnit in lacrimi. Este vorba de parlamentarii din Comisia de industrii si servicii care l-au audiat ieri pe ministrul desemnat al Transporturilor, Radu Berceanu, si i-au cainat soarta de a avea un buget atat de mic. I-au dat dreptate si senatorii si deputatii PSD, care au recunoscut ca nu se poate face mai nimic cu bugetul de numai 10,8 miliarde de lei care i-a fost alocat, scrie Gandul.

Stolojan avertizeaza PD-L sa nu o ia pe urmele PSD-ului lui Nastase. Theodor Stolojan, prim-vicepresedintele PD-L, avertizeaza asupra riscului ca formatiunea din care face parte sa nu ajunga in postura partidului-stat, in care se afla PSD in 2004, pe vremea lui Adrian Nastase. „Am trait experienta partidului-stat in 2001-2004, in vremea guvernarii PSD. E nevoie de analiza in PD-L, ca sa nu repetam greselile pe care ni le-a aratat istoria”, a atentionat liderul democrat-liberal, in exclusivitate pentru EvZ.

Elena Udrea in costum de baie i-a facut pe belgieni sa exclame: „Vive le tourisme en Roumanie”. Cateva cadre ce scot in evidenta decolteele generoase ale Elenei Udrea, precum si o fotografie in care aceasta este surpinsa pe malul marii, echipata in costum de baie, au adus faima ministrului roman al turismului si in Belgia. „Vive le tourisme en Roumanie!” este titlul prin care cel mai citit portal belgian descrie situatia creata de numirea Elenei Udrea in guvernul de la Bucuresti. „O alegere sexy care nu i-a fericit pe toti”, titreaza tabloidul 7sur7, despre demnitarul roman, considerand ca „guvernul a mizat mai degraba pe stralucire pentru a relansa turismul”. Un capitol special este dedicat de catre belgieni legaturii dintre politica si afaceri a familiei Elenei Udrea, scrie Gandul.

Mircea Marian, in „Honorius a starnit rivolutia in PDL„, sustine ca „PDL nu are niciun motiv sa inceapa o reforma interna tocmai acum, cand oamenii partidului se bucura de putere si de acces la resursele statului”.Tanarul Prigoana are, totusi, un merit. Candidatura sa este atat de scandaloasa incat, pentru prima oara in ultimii cinci ani, in PDL s-a deschis o discutie publica despre nevoia de a reforma partidul”. Integral in EvZ.

In „PDL Honorius pausa„, Sabina Fati afirma ca „Emil Boc s-a grabit sa-i raspunda tafnos colegului sau de partid Cristian Preda, care a indraznit sa spuna public ca desemnarea lui Honorius Prigoana drept candidat al PDL pentru fotoliul parlamentar ramas vacant in Colegiul 1 din Capitala ar fi o „tendinta clara de oligarhizare a partidului”. Emil Boc s-a simtit jignit si, in lipsa de inspiratie, a spus ca nici Cristian Preda, nici Sever Voinescu nu au acumulat destula experienta politica pentru a vorbi liber in afara partidului. Cei doi au fost pusi in aceeasi barca, desi Cristian Preda, profesor de stiinte politice la Universitatea Bucuresti, s-a indignat de selectarea tanarului Prigoana pe criterii familiale, in vreme ce Sever Voinescu, diplomat si publicist experimentat, a spus ca i se pare „revoltator sa judecam copiii dupa parinti, admitand ca parintii pacatuiesc cu ceva”, dar ca PDL are intr-adevar o „problema” in privinta gestiunii resurselor umane”. Integral in Romania libera.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro