Sari direct la conținut

Politic Show: Ce masuri ia Guvernul pentru a preintampina un posibil esec in Diaspora la alegerile parlamentare; Lista PNL Bucuresti pentru alegerile parlamentare; Ponta vede "puteri nelegitime" in Romania: Vom avea curajul din 1989?

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Lista PNL Bucuresti pentru alegerile parlamentare. Ce deputati au sanse sa prinda pozitii eligibile. Deputatii liberali Ludovic Orban, Razvan Mironescu si Diana Tusa au slabe sanse sa mai figureze pe listele PNL Bucuresti, pe pozitii eligibile pentru alegerile parlamentare, sustin surse din partid, citate de Mediafax. Totodata, Dan Cristian Popescu va renunta la mandat. Cand se vor intocmi listele pentru alegerea deputatilor in Capitala se vor lua in considerare rezultatele obtinute de candidatii la alegerile locale, de respectarea criteriilor de integritate asumate de partid, cat si de rezultatele pe care aspirantii la fotoliul de parlamentar le vor obtine in perioada de precampanie electorala, au precizat aceleasi surse din PNL. Lista cu propunerile PNL Bucuresti pentru alegerile parlamentare va fi supusa validarii in forurile partidului pana la inceputul lui septembrie, scrieEVZ.

Ce masuri ia Guvernul pentru a preintampina un posibil esec in Diaspora la alegerile parlamentare. In contextul in care romanii din strainatate nu au dat navala pentru a se inregistra in Registrul Electoral, Ministerul de Externe va imparti pliante de informare la punctele de frontiere, iar Ambasada Romaniei la Londra a lansat o aplicatie, in care sunt prezentate conditiile de inscriere. „Actiunea face parte din ampla campanie de informare derulata de MAE in vederea aducerii la cunostinta cetatenilor romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate asupra noilor modalitati de exercitare a votului in strainatate”, a explicat MAE legat de pliantele care se vor imparti la punctele de frontiera. In paralel, Ambasada Romaniei la Londra a lansat o aplicatie care sa vina in sprijinul romanilor din Marea Britanie. Prin intermediul aplicatiei, este facilitat accesul direct la cererea de inscriere si sunt prezentate de o maniera simplificata conditiile de inscriere in registrul electoral, anuntaAdevarul.

Declararea zilei de 13 august 2016 zi de doliu national, pe agenda Guvernului miercuri. Executivul va aproba in sedinta de miercuri Hotararea de Guvern privind declararea zilei in care va fi inmormantata Regina Ana, 13 august, zi de doliu national pe teritoriul Romaniei. Proiectul figureaza pe ordinea de zi oficiala. ”Nu vor fi funeralii de stat pentru ca nu se poate. Regina Ana nu a avut cetatenie romana, ci doar britanica si franceza. Oricum nu s-au luat in considerare funeralii nationale, ci doar declararea zilei de 13 august drept zi de doliu national”, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale. Casa Regala a Romaniei a anuntat programul funeraliilor Reginei Ana, potrivit acestuia sicriul cu trupul neinsufletit urmand sa fie adus in tara in data de 9 august, pe Aeroportul Otopeni, iar apoi dus la Castelul Peles (9 august) si la Palatul Regal din Capitala (11 august), inmormatarea urmand sa aiba loc in 13 august, informeazaMediafax.

Victor Ponta vede „puteri nelegitime” in Romania: Vom avea curajul din 1989? Fostul premier Victor Ponta spune ca in Romania exista un „sistem al puterilor nealese” care a atins apogeul. Ponta comenteaza pe Facebook un articol din Deutsche Welle intitulat „Cand presa si guvernele ne supravegheaza” in care autorul scrie ca lumea incepe sa aiba tot mai mult sentimentul ca asista la o „scena trucata” deoarece tot mai multe decizii se impun de la Bruxelles. Articolul il citeaza pe profesorul de stiinte politice Pierre Manent, care spune : „Clasa politica nu mai este raspunzatoare in fata alegatorilor, ci in fata ideii de criterii europene. „In consecinta, mai spune Pierre Manent, „guvernele noastre nu ne guverneaza, ci ne supravegheaza”, scrieEVZ.

Ciolos: Drumul catre debirocratizare nu este simplu si trebuie parcurs in mod hotarat. Premierul Dacian Ciolos a scris, marti seara, pe Facebook, ca „mai sunt multe de clarificat” in ceea ce priveste debirocratizarea, subliind faptul ca Guvernul si ministerele lucreaza constant la acest pachet de masuri si sustine ca „drumul catre debirocratizare nu este simplu si trebuie parcurs in mod hotarat, cu pasii cei mai potriviti”. In acest sens, Ciolos a dat exemplul ministrului Educatie care a aprobat, marti, un ordin potrivit caruia in institutiile de invatamant sa nu se mai solicite copii legalizate. Prim-ministrul a scris pe reteau de socializare ca a primit multe mesaje, in ultima vreme, legate de modul in care se concretizeaza masurile de simplificare adoptate de Guvern cu aproape o luna in urma, amintind cateva dintre acestea, „intre care eliminarea copiilor legalizate, mai ales pentru inscrierea la scoli si universitati”, anuntaAdevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro